04 de desembre de 2008
04.12.2008
Veneçuela

El Parlament definirà avui els mecanismes per activar la reelecció indefinida de Chávez

04.12.2008 | 11:59

L'Assemblea Nacional de Veneçuela definirà avui els mecanismes que utilitzarà per convocar un referèndum amb el qual es pretén aprovar la reelecció indefinida del president veneçolà, Hugo Chávez.

El vicepresident de la Comissió de Política Exterior de l'Assemblea Nacional, Carlos Escarrá, ha informat que els parlamentaris es reuniran aquest dijous per parlar sobre el tema de l'esmena constitucional, que haurà de ser sotmesa a consulta popular per poder aconseguir la reelecció contínua.

La llei estableix que es necessita que el 30% dels diputats del Congrés aprovin aquesta iniciativa, per poder portar-la a una consulta popular que, segons Chávez, ha de ser feta "com a molt tard al febrer" de 2009. Les possibilitats que en aquesta discussió surtin els mecanismes per activar la consulta són bastant alts, considerant que tot el parlament està integrat per legisladors 'chavistes'.

Escarrá ha dit que a la sessió d'avui es discutirà la possibilitat de sotmetre a referèndum només l'article 230 de les Constitució, que fa referència a les postulacions presidencials, on afegiran un final al·lusiu a la continuïtat de la reelecció sense límit de períodes.

Chávez va autoritzar diumenge passat el Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV) perquè iniciï les accions per a una reelecció contínua a través d'una esmena constitucional, la qual hauria de concretar-se "com a molt tard el febrer de 2009".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho