09 de desembre de 2008
09.12.2008
dioxines tòxiques

Rússia restringeix la importació de carn de porc provinent d'Irlanda

09.12.2008 | 10:11

Rússia va imposar ahir restriccions provisionals a les importacions de porc provinent d'Irlanda, després que les autoritats sanitàries trobessin en els porcs dioxines tòxiques el consum reiterat de les quals pot derivar en malalties cancerígenes, ha assegurat avui Alexei Alexeyenko, membre de l'Agència Alimentaria Federal Russa, Rosseljoznadzor.

Alhora, la Comissió Europea va informar ahir que hi ha 21 estats que han rebut carn de porc contaminada procedent d'Irlanda, entre els quals es troba Rússia. Se sospita que els animals haurien estat contaminats a través del pinso.

"Després de parlar amb experts irlandesos hem decidit suspendre el permís d'importació de porc per al país", ha explicat Alexeyenko. Amb aquest moviment, Rússia segueix la línia que el Govern francès va traçar ahir en demanar que retiressin del mercat la carn de porc sacrificat a Irlanda des de l'1 de setembre.

Per part seva els productors de porc a Irlanda van demanar ahir ajuda d'emergència al Govern d'un mínim de 100 milions d'euros (77,6 milions d'euros) per intentar pal·liar els efectes de la crisi generada per la contaminació de la carn amb una dioxina que ha obligat a retirar totes les partides del mercat a més de 20 països.

Irlanda és un gran exportador de carn de porc, en concret l'any passat va obtenir un benefici de les vendes de 368 milions d'euros, ha informat l'agència de notícies RIA Novosti.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho