En un desdejuni informatiu del Fòrum Nova Societat, el senador del PP ha respost així al ser preguntat per si creu que caldria ponderar el paper i el pes dels partits nacionalistes.

"Caldria ponderar penjant-los d'algun lloc" ha dit Fraga qui, davant la pregunta de si podia concretar a quina s'estava referint, ha respost: "El nacionalisme, per definició, és el contrari a la defensa d'Espanya".

Fraga ha expressat així mateix la seva "profund menyspreu" per les paraules del diputat de ERC Joan Tardá en un acte de les Joventuts del seu partit en l'aniversari de la Constitució, en el qual va cridar "corrupte" al Tribunal Constitucional i va cridar "mort al Borbó".

Fraga, qui s'ha mostrat "escandalitzat" per aquestes paraules de Tardá, ha començat la seva intervenció recordant el 30 aniversari de la Càrrega Magna celebrat dissabte passat "de manera molt original" i, en aquest moment, s'ha referit al diputat de ERC i ha recordat que "va aprofitar" aquest esdeveniment "per a insultar al propi Rei".

El senador del PP ha enaltit el paper que va jugar el Rei en la Transició, així com la seva figura, i ha posat l'accent en el "escàndol" que Tardá cridés "òrgan corromput" al Tribunal Constitucional "és de les coses més gruixudes" que ha escoltat en la seva vida.

"Totes aquestes coses li diria i moltes altres, més de quaranta", ha apostillado Fraga.

El president Fundador del Partit Popular ha confiat que el Tribunal Constitucional, que té pendent resoldre sobre els recursos plantejats a l'Estatut de Catalunya, "superant l'insult greu al que va ser sotmès, com el Rei, per un determinat polític català, sigui capaç de superar les pressions a les quals està sent sotmès en aquest moment".