11 de desembre de 2008
11.12.2008
Declaracions

Mas acusa Fraga de voler 'reinstaurar la pena de mort dirigida només contra els nacionalistes'

11.12.2008 | 14:18

El líder de CiU, Artur Mas, ha acusat aquest dijous Manuel Fraga de voler reinstaurar la pena de mort, després que el president fundador del PP hagi afirmat que si es vol ponderar el pes dels partits nacionalistes dins la política espanyola caldria 'penjar-los d'algun lloc'. 'Això seria una espècie de reinstauració de la pena de mort només dirigida contra als nacionalistes perquè deuen tenir un pecat original que és sentir-se catalans o bascos o gallecs', ha advertit Mas, recordant Fraga que 'el seu partit ha hagut de governar precisament amb el suport dels nacionalistes' i si no hagués estat així 'moltes de les coses que s'han fet a l'estat espanyol no s'haurien pogut fer'.

Mas, que aquest dijous s'ha reunit a Brussel·les amb el comissari europeu d'Afers Econòmics i Monetaris, el socialista Joaquín Almunia, ha qualificat de 'totalment fora de lloc i extemporànies' les declaracions de Fraga. El cap de l'oposició també participa en la trobada de primers ministres i líders del Partit Liberal Demòcrata i Reformista Europeu (ELDR, en anglès).

El president de CiU ha parlat de la lluita entre Ignasi Guardans i Alfons López Tena per encapçalar la candidatura de la federació en les eleccions europees del juny. Mas ha reconegut tenir 'diferents noms sobre la taula'. 'El de Guardans evidentment és un, però n'hi haurà d'altres', ha explicat. 'Hi ha altra gent dins de Convergència i de CiU que pot tenir interès en ser cap de llista, és lògic i és bo que sigui així, vol dir que el tema europeu està viu a casa nostra i que hi ha gent amb ganes de liderar', ha assegurat el president de CiU, que prendrà una decisió al gener.

Mas ha retret a ERC que proposi a CiU compartir candidatura a les eleccions europees però governi amb els socialistes a totes les institucions. 'Es pot anar a tot arreu amb els socialistes i el tripartit, a les diputacions, a la Generalitat, a moltíssims ajuntaments, al Senat, i només a Europa amb CiU', ha lamentat. 'No sé si això té la solidesa d'estratègia i trajecte que hauria de tenir, però no dic ni que sí ni que no', ha afirmat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema