Els detinguts estan acusats de formar un comando de suport a la banda terrorista, realitzant informacions i prestant infraestructura. Aquesta matinada es practicaven tres registres en domicilis dels detinguts, dos homes i dues dones. L'operació continua oberta i podria allargar-se fins demà.

Aquest és el segon cop a l'organització terrorista en una setmana ja que dilluns passat agents de la policia francesa i la Guàrdia Civil van detenir a la localitat de Gerde a Aitzol Iriondo, suposat successor de 'Txeroki' al capdavant de 'l'aparell militar' d'ETA, Aitor Artetxe i Eneko Zarrabietia. El mateix dia van caure Egurrola, Gutiérrez i Labistaun, membres 'legals' de l'organització terrorista, detinguts a la frontera entre Espanya i França.

En una operació relacionada amb aquesta, els agents de la Guàrdia Civil van detenir dimecres passat al País Basc a dues dones que presumptament van acollir i van ajudar a traslladar-se fins a França al suposat etarra Aitor Artetxe.

El passat dos de desembre van localitzar un artefacte reglamentari de la Guàrdia Civil a Pasaia, una de les localitats on s'estan efectuant els registres. Els efectius de la Unitat de Desactivació d'Explosius de l'Ertzaintza es van fer càrrec de l'artefacte, que va ser trobat en l'Herriko Plaça del municipi.