20 de desembre de 2008
20.12.2008
Alarma química

L'FBI sol·licita ajuda per localitzar el presumpte responsable de la falsa alarma a l'Ambaixada a Espanya

20.12.2008 | 19:04

L'FBI ha sol·licitat ajuda pública per tal de capturar el presumpte responsable de l'enviament internacional d'una sèrie de cartes impregnades de pols blanc, destinades a causar pànic per alarma química en diferents missions diplomàtiques estatunidenques a tot el món, entre elles l'Ambaixada nord-americana a Espanya.

De la mateixa manera, el Servei d'Inspecció Postal dels Estats Units ha ofert una recompensa de 100.000 per qualsevol informació que condueixi a l'arrest i condemna del sospitós, que podria haver enviat cartes similars a 17 ambaixades nord-americanes més a Europa i l'Àsia al llarg dels últims dies, així com les oficines dels governadors de 46 estats nord-americans, segons informa el diari 'The Dallas Morning News'.

Els mata-segells de les missives indiquen que aquestes podrien haver estat enviades bé des de Dallas, o bé des del nord de Texas, ja que els codis postals comencen amb les xifres 750 i han estat enrutades a través del Centre de Processament de Correus del Nord de Texas, amb seu a Coppell. Tot i així, "no hi ha manera de situar-les en un lloc concret", segons ha indicat la portaveu del Servei d'Inspecció Postal, Amanda McMurrey.

Se sap que totes les cartes van ser enviades entre el 4 i l'11 de desembre. Totes elles estan impregnades d'una pols blanca inofensiva i d'un missatge. "No és clar què és el que diu la nota", ha assenyalat l'FBI en un comunicat.

Segons el Departament d'Estat, entre les ambaixades amenaçades al costat de l'espanyola també podrien trobar-se les de Romania, Suïssa, Bèlgica, Dinamarca, Irlanda, Luxemburg, Noruega, França, República Txeca, Islàndia, Letònia, Itàlia, Estònia, Països Baixos i el Japó.

Tot i que les cartes són inofensives, la resposta policial suposa per el Govern un malbaratament de temps i de recursos, pel que és un delicte regulat per la llei federal estatunidenca, que podria imposar fins a una sentència màxima de 10 anys de presó per cada missiva enviada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema