Acompanyats pel cap de l'Estat Major de la Defensa (JEMAD), general de l'Aire José Julio Rodríguez, el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit (JEME), general d'Exèrcit Fulgencio Coll, i per una alta responsable de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional (AECI), Carmen Romero, els ministres van partir la tarda d'ahir des de la Base Aèria de Torrejón de Ardoz (Madrid), a bord d'un avió Airbus 310 de la Força Aèria espanyola. Després d'una escala a la Base Aèria de Manás (Kirguizistan), la delegació espanyola ha arribat a Herat en un Hèrcules C-130 a les 06.15 hora local (08:45 hora peninsular a Catalunya). El mal temps ha impedit que la visita inclogués el desplaçament a Qala-I-Now, on hi ha l'Equip de Reconstrucció Provincial.

A la seva arribada a la Base de Suport Avançat (FSB) d'Herat, la ministra de Defensa passarà revista a les tropes i homenatjarà als caiguts a l'Afganistan. Després, els dos ministres participaran en un brindis amb els soldats de la base, que els posaran al dia de les novetats de la missió. Després, visitaran la biblioteca de la base, que es veurà enriquida amb uns 300 llibres, part del total de 3.000 obres donades per 15 editorials, en una iniciativa que pretén dotar de nous títols a les biblioteques i sales de lectura de les missions espanyoles a l'exterior.

Finalment, els ministres recorreran una mini estació de ràdio posada en marxa pels militars. Abans de tornar a Espanya, Chacón i Moratinos es faran la tradicional foto de família i pronunciaran unes paraules davant dels soldats espanyols.