24 de desembre de 2008
24.12.2008
operatiu

La policia espanyola desarticula una xarxa que estafava immigrants a través d'Internet

23.12.2008 | 14:05

La policia espanyola ha desarticulat una xarxa integrada per ciutadans de nacionalitat colombiana que estafava immigrants a través d'Internet. Les víctimes de l'estafa podrien arribar a les 3.000 persones i el benefici econòmic de la xarxa és de més d'un milió d'euros.

Els agents han fet quatre registres, dos a cases particulars i dos empreses, una d'elles omiciliada a Barcelona i l'altra a València.

La xarxa estava especialitzada en l'afavoriment de la immigració il·legal i associació il·lícita i operava a través d'Internet captant clients als que oferia feina i papers a l'estat espanyol.

L'operatiu ha culminat amb set detinguts de nacionalitat colombiana entre 30 i 56 anys, entre els quals es troba el màxim responsable de l'organització. Els detinguts es dedicaven a estafar a través d'aquesta xarxa des de feia sis mesos i havien obtingut alts beneficis econòmics, quantificats en més d'un milió d'euros.

La investigació es va iniciar a finals del mes de març per part d'agents de Barcelona, en col·laboració amb d'altres de València, després d'una denúncia d'un ciutadà colombià a la comissaria de Jaca (Osca). Aquest alertava de l'existència d'una pàgina web on s'oferia regularitzar la situació d'immigrants colombians que volien venir a Espanya.

Després de rebre la denúncia, els agents van començar les investigacions i van comprovar que la manera d'actuar de l'organització consistia en captar persones de nacionalitat colombiana interessades en venir a l'estat espanyol a viure i treballar de manera legal.

Aquesta organització es donava a conèixer a través d'un portal a Internet, en emissores de ràdio espanyoles i a revistes editades al mateix estat espanyol però distribuïdes entre ciutadans de diferents països llatinoamericans, principalment.

A les persones que es posaven en contacte amb l'organització se'ls demanava un ingrés inicial entre 20 i 40 euros a un compte bancari en concepte de despeses d'inscripció per cada persona interessada en els serveis de l'organització. Posteriorment, membres de la xarxa es posaven en contacte amb l'afectat i l'informaven que li havien aconseguit una oferta de treball i que, per iniciar els tràmits per part de l'empresa, havia d'aportar un seguit de documentació i ingressar en un compte bancari 200 euros en un termini màxim de quatre dies.

Més tard, l'empresa comunicava a l'afectat que si l'empresa l'acceptava com a treballador havia de fer un altre pagament que oscil·lava entre 1.600 i 2.000 euros. Si, posteriorment, les víctimes sol·licitaven informació sobre la tramitació de la seva petició de treball l'empresa contestava que eren gestions que no s'havien fet o bé eren falses.

Els registres de les empreses i domicilis han servit perquè la policia intervingui 51 arxivadors amb contingut d'expedients i sol·licituds de treball, diversos registres i extractes bancaris, 2.200 euros en efectiu, set ordinadors CPU, tres ordinadors portàtils, tres memòries extraïbles i un disc dur.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema