27 de desembre de 2008
27.12.2008
Nou model de finançament

Rajoy acusa a Zapatero de fer promeses contradictòries i enganyar a "tot el món"

26.12.2008 | 15:41

El president del PP, Mariano Rajoy, ha acusat avui al cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, de prometre a cada comunitat autònoma "el que vol sentir, tot i que siguin coses diferents i contradictòries", i d'haver "enganyat a tot el món" sobre el nou model de finançament.

Rajoy, que ha intervingut a Santiago de Compostela en un acte de lliurament de carnets a afiliats per celebrar les 10.000 incorporacions registrades des que Alberto Núñez Feijóo presideix el PPdeG, ha assegurat que el model de Zapatero en aquest assumpte és "el reg per inundació", ja que tots els presidents autonòmics els diu "coses agradables".

A més, ha assenyalat que "totes les comunitats autònomes van a defensar els seus propis interessos", perquè "és la seva obligació", però s'ha referit al Govern espanyol per recordar que aquest "ha de defensar els de tots els espanyols".

El líder del PP ha advertit que és "perillós donar-li una altra vegada a la màquina de fer diners i generar més deute públic" per finançar les comunitats autònomes. "Això no s'ha fet mai", ha assegurat i ha avisat al Govern que si continua amb "aquesta espiral de despesa" corre el risc d'"hipotecar el futur" d'Espanya.

CURT TERMINI

En aquest sentit, Rajoy ha criticat l'executiu de Zapatero en afirmar que "a qui sempre governa pensant en curt termini" aquesta possibilitat "no l'importa".

Alhora, ha posat dues condicions per donar el seu suport a un hipotètic acord sobre el finançament autonòmic. D'una banda, que el model "s'aprovi amb acord de totes les comunitats", perquè això donarà una "certa garantia que les coses es fan bé", i, d'altra banda, que concedeixi les mateixes oportunitats i drets a tots els ciutadans, amb independència del lloc d'Espanya en què visquin.

"Si un senyor va al metge a Lorca, a la Gomera, a Castelló, a Pontevedra o a Bilbao rebi exactament la mateixa atenció", ha sentenciat sobre aquesta qüestió de la petició d'igualtat d'oportunitats i drets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho