28 de desembre de 2008
28.12.2008
Confirmació

Madrid manté contactes bilaterals amb altres comunitats per aconseguir un Pacte per la Sanitat al marge del Govern

28.12.2008 | 15:10

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha confirmat avui l'existència de contactes bilaterals amb les diferents comunitats autònomes per elaborar un Pacte per la Sanitat al marge del Govern, davant de la "inhibició" d'aquest davant de qüestions sanitàries com l'escassetat de facultatius o l'augment de la població atesa.

"És cert que davant de la inhibició del Ministeri en qüestions de Sanitat s'ha anat generant un cert malestar en les comunitats autònomes, amb independència de color polític, i que això ha creat un marc que les comunitats estem parlant entre nosaltres, analitzant solucions i intercanviant propostes", han afirmat a Europa Press des de la Conselleria de Sanitat.

Després que en l'últim Consell Interterritorial de Salut la proposta de creació d'un Pacte per la Sanitat a nivell estatal s'abordés en el torn de precs i preguntes i davant de la situació de falta de facultatius i d'augment de població que estan vivint algunes comunitats autònomes, com la madrilenya, els representants sanitaris autonòmics estan mantenint contactes perquè la proposta que el mes de juny passat va fer el ministre del ram, Bernat Soria, per establir un Pacte per la Sanitat sigui un fet, tot i que no estigui sent liderada directament pel govern Espanyol.

Des de l'executiu regional han afirmat a Europa Press que "Madrid en cap moment ha fet cap proposta relativa al copagament sanitari o al cobrament per cap servei sanitari", i han apuntat que mesures com el copagament es troben dins de la proposta llançada per la Conselleria de Sanitat catalana, que dirigeix Marina Geli.

Així, han negat que idees com el cobrament d'un tiquet que moderi l'ús de les urgències o de les consultes amb la finalitat d'evitar el seu col·lapse o el cobrament pels dinars durant l'estada a l'hospital, entre d'altres coses, surtin d'una proposta del govern madrileny.

Des de l'executiu d'Esperança Aguirre també han assegurat que la comunitat no ha conegut cap proposta de Catalunya més que la que Marina Geli ja ha fet pública a través d'un document. A més, han matisat que Catalunya no ha enviat formalment cap document d'aquest tipus a Madrid, i han postil·lat que no es tracta d'algo formal ja que, en aquest cas, hauria de ser debatut primer en algun òrgan competent, com el Consell Interterritorial.

La Conselleria de Sanitat ha insistit que la seva proposta per al Pacte per la Sanitat, defensada des que fa cinc anys la presidenta regional, Esperanza Aguirre, se la transmetés al president José Luis Rodríguez Zapatero, passa pel reconeixement de l'augment de població i de les cartilles sanitàries i la seva corresponent traducció en un augment del finançament autonòmic, per la recerca de la cohesió del sistema sanitari i per abordar l'escassetat de facultatius en el sistema sanitari.

Així, han explicat que l'executiu autonòmic aposta per reforçar el finançament del sistema per "garantir la qualitat" i per fer front a l'escassetat de recursos humans, que ja s'està fent palpable en especialitats com Ginecologia o Pediatria, fet que l'executiu d'Aguirre fa uns mesos va voler solucionar a través de l'obertura de més facultats de Medicina a la regió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema