31 de desembre de 2008
31.12.2008
Orient Pròxim

Els hospitals de Gaza es desborden i necessiten equip mèdic amb urgència

30.12.2008 | 10:23
Els hospitals de Gaza es desborden i necessiten equip mèdic amb urgència

Des del començament de l'ofensiva militar israeliana a la franja de Gaza, més de 350 palestins han mort i uns 1.500 han resultat ferits, fet que ha provocat una saturació excessiva dels hospitals de la zona, que necessiten amb urgència equipament mèdic per atendre al nombre creixent de víctimes.

En els últims dies els centres sanitaris de la Franja han atès un nombre de ferits més gran de l'habitual, la majoria dels que arribaven eren greus, cosa que ha provocat la carència de material i de personal mèdic, ha informat avui el diari 'Haaretz'.

El mal funcionament del sistema sanitari a Gaza els últims anys és degut sobretot al bloqueig i embargament establert per Israel i la comunitat internacional a la zona. En aquest sentit, el grup israelià Metges pels Drets Humans (PHR per les seves sigles en anglès) ha denunciat que les intervencions quirúrgiques practicades als centres s'estan portant a terme sense anestèsia ni guants, ni gases o oxigen. A més, les agulles, lliteres i llits dels hospitals comencen a escassejar.

Per aquest motiu, els pacients que portaven més temps ingressat als hospitals, inclosos els afectats de malalties greus, han estat enviats a casa. A més, altres centres mèdics no acullen les dones embarassades fins que hagin de parir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho