31 de desembre de 2008
31.12.2008
bombardejos israelians

L'ambaixador d'Israel a Espanya assegura que no coneix cap guerra en què no hi hagi víctimes "innocents"

29.12.2008 | 15:30

L'ambaixador d'Israel a Espanya, Raphael Schutz, ha declarat avui que no coneix cap guerra en la qual no perdin la vida persones "innocents", però ha assegurat que la "gran majoria" dels morts als bombardejos israelians sobre la franja de Gaza són milicians de Hamas i que l'ofensiva és una resposta als llançaments de coets contra territori israelià, "una situació que cap Govern pot permetre".

"Mai parlo de danys col·laterals perquè es tracta de vides humanes i lamento de veritat la pèrdua de la vida d'un innocent, però la gran majoria de les pèrdues, fins ara, han estat milicians alçats en armes, membres de Hamas, i l'únic objectiu de l'operació han estat objectius de Hamas", ha indicat l'ambaixador a Radio Nacional de España, en declaracions recollides per Europa Press.

"No conec guerres en què no hi perdi la vida gent innocent, però cal veure qui i on està dirigida l'operació i si aquest objectiu és legítim o no és legítim", ha prosseguit.

Segons Schutz, "després d'haver anul·lat la fràgil treva de manera unilateral, Hamas ha augmentat el nombre de coets i míssils llançats contra la població civil i arribem a una situació en què va haver-hi aproximadament 80 coets per dia". "És una situació que cap Govern pot permetre", ha prosseguit. "Entre un quart de milió i 300.000 persones estan sotmeses diàriament a aquesta pluja de coets", ha afegit.

L'ambaixador ha advertit que les pròximes eleccions generals a Israel, previstes per al 10 de febrer, "no tenen res a veure" amb els bombardejos, "ja que el primer ministre, Ehud Olmert, que ha pres la decisió de fer l'operació ara, no és candidat, no s'ha presentat a la reelecció".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho