"Mai parlo de danys col·laterals perquè es tracta de vides humanes i lamento de veritat la pèrdua de la vida d'un innocent, però la gran majoria de les pèrdues, fins ara, han estat milicians alçats en armes, membres de Hamas, i l'únic objectiu de l'operació han estat objectius de Hamas", ha indicat l'ambaixador a Radio Nacional de España, en declaracions recollides per Europa Press.

"No conec guerres en què no hi perdi la vida gent innocent, però cal veure qui i on està dirigida l'operació i si aquest objectiu és legítim o no és legítim", ha prosseguit.

Segons Schutz, "després d'haver anul·lat la fràgil treva de manera unilateral, Hamas ha augmentat el nombre de coets i míssils llançats contra la població civil i arribem a una situació en què va haver-hi aproximadament 80 coets per dia". "És una situació que cap Govern pot permetre", ha prosseguit. "Entre un quart de milió i 300.000 persones estan sotmeses diàriament a aquesta pluja de coets", ha afegit.

L'ambaixador ha advertit que les pròximes eleccions generals a Israel, previstes per al 10 de febrer, "no tenen res a veure" amb els bombardejos, "ja que el primer ministre, Ehud Olmert, que ha pres la decisió de fer l'operació ara, no és candidat, no s'ha presentat a la reelecció".