A més, ha garantit que cap comunitat "hi sortirà perdent" amb el nou model.

En declaracions a Onda Cero recollides per Europa Press, Pajín ha qualificat com "un bon senyal" el suport que ha aconseguit fins ara Rodríguez Zapatero "no només" per part de les comunitats autònomes governades pels socialistes sinó també, ha afegit, per les que estan presidides pel PP com són les de Madrid i València.

La dirigent socialista ha destacat els principis sobre els quals es basarà el nou model de finançament i que atendran, ha dit, a l'equitat, a la població i a les "especificitats" de cada regió. "Volem un model capaç de garantir la suficiència econòmica a les comunitats per cobrir els drets dels ciutadans i la igualtat d'oportunitats amb independència d'on visquin", ha assenyalat.

Després de ser preguntada sobre l'existència d'un front comú de totes les comunitats amb governs del PSOE respecte al debat autonòmic, ha respost: "No en tingui cap dubte". Seguidament, ha criticat l'actual model perquè "ha demostrat ser manifestament millorable" i a més els presidents regionals "no van ser escoltats" a La Moncloa.