04 de novembre de 2009
04.11.2009
El president Vaclav Klaus subscriu el document

La República Txeca signa el Tractat de Lisboa

Se supera així l'últim obstacle legal per a donar inici a una nova etapa de la Unió Europea

03.11.2009 | 18:10

El president txec, Vaclav Klaus, va signar aquesta tarda el Tractat de Lisboa hores després que el Tribunal Constitucional del país hagués desestimat el recurs presentat contra el text assegurant que aquest és d'acord amb la Carta Magna del país. Amb aquesta signatura, culmina el procés de ratificació del Tractat de Lisboa en els Vint-i-set.

"Vaig signar el Tractat de Lisboa avui a les 15:00 hores", va anunciar en un comunicat Klaus, un euroescèptic declarat que havia ajornat la signatura del text malgrat que les dues càmeres del Parlament txec li havien donat el seu vistiplau fa diversos mesos.

A més, en les últimes setmanes va presentar una nova condició per a estampar la seva signatura en el text, l'exclusió de República Txeca de l'aplicació de la Carta Fonamental de Drets Humans inclosa en el Tractat de Lisboa, i a la qual tampoc estan subjectes Regne Unit i Polònia. Els caps d'Estat i de Govern de la UE van accedir la setmana passada a aquesta petició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema