04 de novembre de 2009
04.11.2009
Segueix obstinat en defensar-se a si mateix

Es suspèn el judici a Karadzic

Fins que els jutges decideixin si l´imposen un advocat

03.11.2009 | 19:13

Els jutges del Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPIY) van suspendre avui el judici l´ex capdavanter serbobosni Radovan Karadzic fins que decideixin si l´imposen un advocat defensor, com vol la fiscalia, o li concedeixen més temps per a preparar la seva defensa, com exigeix l'acusat.

Els magistrats comunicaran "aquesta setmana" i per escrit les mesures que van a prendre per a salvar l´"impasse" que ha provocat Karadzic al negar-se a estar present en el judici, excepte en vistes preparatòries, com la celebrada avui.

Després de l'audiència d'avui ha quedat clar que la imposició d'un advocat d'ofici a l'acusat suposarà, si més no, "uns mesos" de retard al judici, que va començar el passat 26 d'octubre.

En les tres vistes celebrades fins a ara, els fiscals van exposar les seves al€legacions inicials, però fins que es determini com seguir amb el procés, no començaran a cridar als testimonis, la qual cosa estava previst que ocorregués en la sessió de matí, que finalment ha estat anul€lada.

Karadzic, que segueix obstinat en defensar-se a si mateix i que se li respecti costi el que costi aquest "dret fonamental", ha estat avui clar amb els jutges.

Per a l'acusat de crims de guerra, "la solució més ràpida, barata i fàcil" és que els jutges li concedeixin els deu mesos addicionals de temps que demana per a acabar de preparar el seu defensa.

"He de veure la totalitat de la documentació per a poder sistematitzar", va mantenir Karadzic, que va puntualitzar que prepara el seu defensa "de forma cronològica".

L'acusat va culpar a la fiscalia de la situació en la qual es troba, ja que "m'han tingut nou mesos en detenció sense lliurar-me un document i solament a partir de maig he començat a rebre'ls".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho