05 de novembre de 2009
05.11.2009
Drogues sintètiques

Detecten onze noves drogues sintètiques

L'Observatori Europeu de les Drogues alerta que s'han identificat el JWH-018 i altres vuit cannabinoides sintètics en aquest tipus de productes

05.11.2009 | 15:34

L'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (OEDT) ha publicat un comunicat informant de l'existència d'almenys 13 noves substàncies psicotròpiques.

Mitjançant un Sistema Comunitari d'Alerta Primerenca l´OEDT està aconseguint importants progressos en la detecció i identificació de noves drogues. Així, d'aquestes noves substàncies 11 són drogues sintètiques i les altres dues són plantes anomenades Kratom i Kava.

L´OEDT informa també de la detecció d'un cannabinoide sintètic en diversos productes "Spice". Aquest component és el JWH-018, i quan es fuma produeix efectes semblats als del cànnabis.

Els productes "Spice" són una barreja d'herbes aromàtiques que es comercialitzen com encens, no obstant això, alguns d'ells contenen cannabinoides sintètics. A més, aquests components no apareixen en la informació del producte pel que són consumits sense tenir consciència alguna.

L'aparició d'aquests cannabinoides suposa un nou desenvolupament de les drogues de disseny. A més, l'arribada d'Internet ha facilitat la venda de les substàncies psicotròpiques i des de la xarxa es ven als comerços substàncies alternatives a les drogues controlades.

L´ OEDT va analitzar 115 botigues on-line i va determinar que la majoria dels establiments al detall en línia tenien la seva seu al Regne Unit (37 %), Alemanya (15 %), els Països Baixos (14 %) i Romania (7 %).

Aquests comerços on-line ofereixen una àmplia gamma de productes, que van des de drogues tradicionals de determinades parts del món fins a substàncies químiques sintetitzades en laboratoris. En moltes ocasions, aquestes substàncies químiques ni tan sols han estat provades en humans, pel que es desconeixen els efectes adversos.

Segons informa l´OEDT, una d'aquestes novetats són les "Party Pills". Aquesta substància s'ha començat a controlar recentment, i contenen noves substàncies alternatives legals a la benzilpiperacina (BZP).

L'aparició d'aquestes alternatives legals posa en evidència la capacitat del mercat per a respondre ràpidament a canvis de l'estatut jurídic de substàncies psicotròpiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema