El patró del tonyinaire basc "Alakrana", Ricard Blach, ha dit avui que els pirates han amenaçat amb matar els tres tripulants desembarcats pels segrestadors si no s'allibera en tres dies als dos pirates somalis detinguts a Espanya.

En una conversa telefònica mantinguda aquesta tarda amb Ràdio Euskadi, Blach ha confirmat que els tres tripulants desembarcats a la costa de Somàlia són "un basc i dos gallecs", així com que l'assumpte dels diners "està solucionat" i que el que volen els pirates "és que vinguin aquests dos" en referència als dos pirates a Espanya.

"Ens acaben de dir que d'aquí a tres dies, si no hi ha moviment d'aquests dos que hi són a Espanya mataran als tres (desembarcats) i anirem altres tres i així fins al final", ha relatat el patró.

Ha dit que la tripulació està "molt malament". "No comptàvem amb això, ens amenaçaven, ens amenaçaven però no arribava el dia i avui ha arribat el dia" en què els han desembarcat.

El patró ha confirmat que disposen de menjar, però no d'aigua.

"Som molta gent a bord. Són 30 pirates i nosaltres 36, i encara que nosaltres tractem de no gastar tanta aigua, a ells els és igual. Crec que ells el que prefereixen és que s'acabi com més aviat millor per pressionar més", ha indicat.

Blach també ha assenyalat que hi ha hagut "trets" al pal de la proa i que fins i tot els pirates "van tirar dues bombes a l'aigua".

"Ara hi ha molta pressió, ells estan molt nerviosos", ha manifestat el patró de l´Alakrana, alhora que ha opinat que l'assumpte dels diners de rescat "està solucionat" i que el que volen els pirates "és que vinguin aquests dos", en referència als pirates detinguts per l'Audiència Nacional.

També ha comentat que els pirates "van drogats tot el dia" i que es barallen entre ells. "No sé el que passarà", ha advertit.

Finalment, el patró del tonyinaire ha demanat al Govern espanyol que "deixi de mentir, que treballi alguna cosa, almenys que digui la veritat".