Aquest divendres 11 de setembre se celebrarà la Diada Nacional de Catalunya que a Sant Fruitós de Bages mantindrà la ubicació dels actes al Cobert de la Màquina de Batre. La matinal s´encetarà amb la novetat d´una passejada fins la Torre Sanmartí on l´Ajuntament haurà instal·lat un nou pal per enlairar una senyera que serà visible des del nucli de Sant Fruitós.

La trobada serà a 3/4 de 9 del matí a la Plaça de l´Ajuntament, per sortir a les 9, on hi haurà coca i xocolata pels assistents. Està previst que també participin en aquesta passejada els Gegantons de Sant Fruitós, Isarn i Aigò. A la Torre Sanmartí s´hissarà la senyera i es cantarà el Cant dels Segadors, per seguir posteriorment la passejada de retorn fins al Cobert de las Màquina de Batre.

En aquest punt, a partir de les 10.10 del matí hi haurà una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. Quan passin 10 minuts de les 11 del matí hi haurà l´acte tradicional que amb motiu de la Diada fa la Parròquia de Sant Fruitós que deixarà pas, a les 11.20 h, a l´inici de l´acte institucional que organitza l´Ajuntament.

En aquest acte institucional hi actuarà l´Agrupació Coral Sant Fruitós dirigida per Anna Maria Riera, es llegirà el Manifest de la Diada, i es clourà amb el parlament a càrrec de l´Alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés Subirana.

Els gegants de Sant Fruitós posaran el punt i final a la festa als voltants de les 12 del migdia. Una hora més tard sortiran els autocars organitzats per l´assemblea local de l´ANC que aniran fins la Meridiana de Barcelona per participar a la manifestació de la Diada.