Uns 500 santpedorencs i santpedorenques viatjaran aquest divendres, 11 de Setembre, a Barcelona en els 10 autobusos que aniran fins a Barcelona per participar a la Via Lliure de la República Catalana. L’ANC Santpedor-Castellnou ha confirmat que aquesta xifra dobla el nombres de vehicles que l’any passat van traslladar els participants de Santpedor a l’acte a la Via Catalana.

Com ja s’ha anat fent durant els darrers anys, la celebració de la Diada a Santpedor es focalitza en la Marxa de Torxes per la Independència de la vigília, el 10 de setembre al vespre. L’acte, que l’any passat va comptar amb la participació de més de 300 persones, arriba a la cinquena edició repetint format i recorregut.

La concentració prèvia a la marxa tindrà lloc a les 7 de la tarda, a la plaça Gran, on els participants podran adquirir les torxes i gaudir de l’audició de sardanes que farà la Cobla La Flama Farners, a partir de 2/4 de 9.

A les 9 en punt del vespre, amb l’arribada de les torxes procedents de Castellnou, començarà el recorregut pel terme de Santpedor, entre la plaça Catalunya i la plaça Gran, passant pels carrers de Núria, Monjo, Berga, Ample, Doctor Vila, Valls, Pastor, la plaça de la Pau, carrer Jacint Verdaguer, Bages, un nou tram del carrer Monjo, Muralla de Manresa, carrers del Vall i de la Plaça i la plaça Gran.

Al final del recorregut tindrà lloc la lectura del Manifest i del Pacte del Bages pel dret a decidir, a càrrec del president de l’ANC Santpedor-Castellnou, Jacint Vall, el parlament a càrrec de l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i la interpretació del Cant dels Segadors, a càrrec de la coral de la Llar d’Avis de Ca l’Arola. L’acte finalitzarà amb una nova audició de sardanes.