Regió7
Carnaval, Carnavals de Catalunya
CARNAVAL DE SOLSONA

Carme Ruscalleda, Mata-ruc d´honor

Cada any es nomena un personatge conegut i enguany s'ha triat la cuinera de Sant Pol de Mar

28-02-2019Meneame
Ruscalleda presidirà la penjada del ruc, un acte molt concorregut i característic de la festa
Ruscalleda presidirà la penjada del ruc, un acte molt concorregut i característic de la festa. acn/guillem roset.

ANNA COSTA | SOLSONA La cuinera de Sant Pol de Mar Carme Ruscalleda serà la Mata-ruc d'Honor del Carnaval de Solsona d'aquest 2019. Cada any és algun personatge conegut, per exemple, l'any passat va ser el meteoròleg Tomàs Molina i en fa dos l'escriptor Màrius Serra.

El nomenament tindrà lloc dissabte i Carme Ruscalleda presidirà la penjada del ruc, un acte molt concorregut i característic de la festa solsonina. Es fa pujar un ruc de cartró pedra fins a la part més alta del campanar, i l'animal brama i ruixa amb aigua. La multitud de gent que s'aplega a la plaça del Ruc entona la cançó A Solsona, bona gent. Es farà demà passat després del Festimbolo de Comparses, que començarà a les 7 de la tarda.

Segons una llegenda, a Solsona van enviar una ruc a menjar-se les herbes del campanar de la Seu. L'entrada era molt estreta i van decidir pujar l'animal penjat del coll. Fent ús del sentit de l'humor, els solsonins van començar a celebrar cada dissabte de Carnaval la penjada del ruc, però no amb un animal viu!