La FACE (Federació d´Associacions de Celíacs d´Espanya) ha elaborat una llista d´aliments que SÍ es poden conumir amb garanties i dels que NO es poden consumir.Aliments lliures de gluten.
Aliments que per naturalesa no contenen gluten:
Llet i derivats: formatges, formatges d'untar sense sabors, mató, nata, iogurts naturals, quallada.
Tot tipus de carns i vísceres fresques, congelades i en conserva al natural.
Embotits: cecina, pernil serrà i pernil cuit de qualitat extra.
Peixos frescos i congelats sense arrebossar, marisc fresc i peix i marisc en conserva al natural o en oli.
Ous.
Verdures, hortalisses i tubercles.
Fruites.
Arròs, blat de moro, tapioca, així com els seus derivats.
Llegums.
Sucre i mel.
Olis i mantegues.
Cafè en gra o mòlt, infusions i refrescs de taronja, llimona i cola.
Vins i begudes escumoses.
Fruits secs crus.
Sal, vinagre de vi, espècies en branca, en gra i totes les naturals.
Aliments que poden contenir gluten:
Aquells que per naturalesa no contenen gluten, però poden arribar a incorporar-lo pel procés tecnològic o per contaminació creuada.
Embotits: choped, mortadel·la, xoriço, botifarra, salsitxes, etc.
Patés.
Formatges fosos, d'untar de sabors, especials per a pizzes.
Conserves de carn, mandonguilles, hamburgueses.
Conserves de peix amb salsa, amb tomàquet fregit.
Salses, condiments i colorants alimentaris.
Succedanis de cafè, xocolata i cacau i altres begudes de màquina.
Fruits secs torrats o fregits amb farina i sal.
Caramels i llaminadures.
Alguns tipus de gelats.
Succedanis de xocolata.
Aliments que contenen gluten:
Es tracta de productes elaborats a partir dels cereals prohibits per als celíacs.
Pa, farina de blat, ordi, sègol.
Pastes, pastissos i pastissos.
Galetes, pa de pessic i productes de rebosteria.
Pasta alimentària: fideus, macarrons, tallarines ...
Figues seques.
Begudes destil·lades o fermentades a partir de cereals: cervesa, aigua d'ordi.
Productes manufacturats en què entri en la seva composició qualsevol de les farines ja esmentades i en qualsevol de les seves formes: midons, fècules, sèmoles, proteïnes.
Hòsties de la comunió.