La FACE (Federació d´Associacions de Celíacs d´Espanya) ha elaborat una llista d´aliments que SÍ es poden conumir amb garanties i dels que NO es poden consumir.Aliments lliures de gluten.

Aliments que per naturalesa no contenen gluten:

Llet i derivats: formatges, formatges d'untar sense sabors, mató, nata, iogurts naturals, quallada.

Tot tipus de carns i vísceres fresques, congelades i en conserva al natural.

Embotits: cecina, pernil serrà i pernil cuit de qualitat extra.

Peixos frescos i congelats sense arrebossar, marisc fresc i peix i marisc en conserva al natural o en oli.

Ous.

Verdures, hortalisses i tubercles.

Fruites.

Arròs, blat de moro, tapioca, així com els seus derivats.

Llegums.

Sucre i mel.

Olis i mantegues.

Cafè en gra o mòlt, infusions i refrescs de taronja, llimona i cola.

Vins i begudes escumoses.

Fruits secs crus.

Sal, vinagre de vi, espècies en branca, en gra i totes les naturals.

Aliments que poden contenir gluten:

Aquells que per naturalesa no contenen gluten, però poden arribar a incorporar-lo pel procés tecnològic o per contaminació creuada.

Embotits: choped, mortadel·la, xoriço, botifarra, salsitxes, etc.

Patés.

Formatges fosos, d'untar de sabors, especials per a pizzes.

Conserves de carn, mandonguilles, hamburgueses.

Conserves de peix amb salsa, amb tomàquet fregit.

Salses, condiments i colorants alimentaris.

Succedanis de cafè, xocolata i cacau i altres begudes de màquina.

Fruits secs torrats o fregits amb farina i sal.

Caramels i llaminadures.

Alguns tipus de gelats.

Succedanis de xocolata.

Aliments que contenen gluten:

Es tracta de productes elaborats a partir dels cereals prohibits per als celíacs.

Pa, farina de blat, ordi, sègol.

Pastes, pastissos i pastissos.

Galetes, pa de pessic i productes de rebosteria.

Pasta alimentària: fideus, macarrons, tallarines ...

Figues seques.

Begudes destil·lades o fermentades a partir de cereals: cervesa, aigua d'ordi.

Productes manufacturats en què entri en la seva composició qualsevol de les farines ja esmentades i en qualsevol de les seves formes: midons, fècules, sèmoles, proteïnes.

Hòsties de la comunió.