Regió 7 - Pàgina no existeix
eleccions catalunya
regió7.cat >Eleccions al Parlament>

Alícia Sanchez-Camacho

Alícia Sánchez-Camacho

Alícia Sánchez Camacho
Alícia Sánchez-Camacho

Nom complet:Alicia Sánchez-Camacho Pérez

Edat:45 anys

Lloc de naixement:Barcelona

Carrera política:

  • Diputada del Parlament de Catalunya (1999-2008 i 2010-2012)
  • Senadora per la Comunitat Autònoma de Catalunya (2008-2010)
  • Presidenta del Partit Popular de Catalunya des del 2008

WebPPC webVideobloc twitter facebook youtube

 
Llarga trajectòria vinculada a l'administració

Nascuda a la ciutat de Barcelona el 22 d'abril de 1967, Alícia Sánchez-Camacho es va llicenciar en Dret i va cursar un màster en Administració Pública. Precisament és en aquest sector on ha transcorregut pràcticament la totalitat de la seva carrera professional. La líder del PP a Catalunya, ha treballat d'advocada i de jutge substituta, per accedir posteriorment a càrrecs públics com el de Directora Provincial de Treball a Girona, sotsdirectora General de Formació Professional, Directora de l'Institut de Seguretat i Higiene en el Treball i Consellera Laboral de l'Ambaixada Espanyola a Washington DC. A partir de 1999, la seva carrera va fer un gir i es va dedicar estrictament en la vida política. Primer va ser elegida Presidenta del Partit Popular a Girona i portaveu del PP a Catalunya, i posteriorment, des del 2008, és la presidenta regional del partit. Va ser elegida pels militants del partit amb un 56 % dels vots.

 
Una dona de partit, amb un breu pas pel Senat

Alícia Sánchez-Camacho va accedir a un escó del Parlament per primera vegada el 1999, en representació de la província de Girona, d'on era aleshores presidenta. Tretze anys després continua vinculada a la càmara catalana, havent estat reelegida en les eleccions del 2003, també en representació de Girona, i el 2004 i 2010, per Barcelona. Entremig, del 2008 al 2010, va ocupar el càrrec de senadora a Madrid en substitució de Daniel Sirera i Bellés.

 
Una tertuliana freqüent a Intereconomía

Paral·lelament a la vida parlamentària, Alícia Sánchez-Camacho es deixa veure freqüentment als platós de televisió per debatre sobre política i la marxa del país. Les seves aparicions són freqüents a les tertúlies d'Intereconomía, i també ha participat en debats de Telecinco.


Text: Pau Brunet / Foto: EPl


Regió 7 - Pàgina no existeix