Les estacions d'esquí andorranes de Grandvalira i Vallnord han invertit sis i dos milions d'euros respectivament, de cara a la temporada d'hivern 2012-2013, que preveuen iniciar el proper 1 de desembre. Els director general de Vallnord, Martí Rafel, i la directora general de Grandvalira, Núria Tarré, ho han anunciat en una roda de premsa aquest dijous al matí al CCCB. Les dues estacions han presentat una temporada que centraran en atraure públic cada cop més internacional, utilitzar els seus portals web i les xarxes socials per captar clients i comercialitzar forfaits, i seguir acollint competicions esportives com a aparador de l'esquí andorrà.

Rafel ha explicat que Vallnord està fent "tots els esforços per estar a l'alçada dels clients" i ha anunciat que l'estació ha llançat diverses plataformes a internet que permetran aprofundir en la venda online, aplicacions per a mòbils intel·ligents, més integració a les xarxes socials -on ja es venen el 50% dels forfaits de temporada- i estendre la connexió via wifi a l'estació, "fins i tot als telecadires".

El directiu de Vallnord ha destacat que l'estació continua apostant per un públic familiar, amb la millora de l'espai de jocs i de trineus i un "esforç important" en l'àmbit de la restauració, que s'ha concessionat a una empresa de gastronomia andorrana. Així mateix, l'estació també aposta aquesta temporada per ampliar els serveis VIP a través de la marca Smartplus, destinats a clients de fora d'Andorra i també de fora de l'Estat i, més concretament, del mercat rus.

Igualment, Vallnord manté l'aposta per acollir esdeveniments, com la Copa d'Europa de snowboard SBX, així com per mantenir les zones de freestyle per al públic adolescent, una xarxa de neu artificial i escoles de neu per a nens i per a practicants del freeride i del speedride.

La pista Àliga de Grandvalira podria optar a un campionat del món de descens

Entre les novetats de Grandvalira, Tarré ha destacat la nova configuració de la pista Àliga, que permetrà les quatre modalitats de descens i, per tant, permet "somniar" en acollir en un futur uns campionats del món d'aquesta especialitat de l'esquí. La directiva també ha citat millores en el snowpark i la zona de freestyle, com la recreació d'un poble andorrà per on es podrà practicar aquestes modalitats.

Pel que fa a la restauració i les activitats 'après-ski', Tarré ha destacat la inauguració del Vodka Bar, que recrearà un xalet alpí, així com un nou bar i un restaurant de tapes. A més d'això, Tarré també ha indicat que Grandvalira ampliarà la seva oferta de productes VIP per a clients internacionals, com la potenciació de rutes de freeride.

La directora de Grandvalira també ha apuntat que l'estació repetirà la possibilitat de pagar el forfait de temporada de manera fraccionada, així com la creació del forfait de matins a preu reduït, que està pensat per als esquiadors de cap de setmana que vulguin aprofitar les primeres hores de diumenge. Tarré també ha explicat que l'estació andorrana acollirà competicions com la Copa del Món de quilòmetre llançat, el Total Fight de snowboard o la primera Copa Pirineus.