L'estació de La Molina (Alp, Cerdanya) ha inaugurat la temporada d'esquí aquest divendres 30 de novembre al matí amb un quilòmetre de pista obert i dos remuntadors en funcionament. El fred i les nevades d'aquesta última setmana han permès produir neu i l'estació compta amb gruixos de fins a 30 centímetres. La cap comercial de La Molina, Marta Viver, ha explicat que l'estació espera rebre uns 300.000 esquiadors durant aquesta temporada, 20.000 més que l'any passat. Una de les principals novetats d'enguany és el forfait Atotaneu 6.0, un passi conjunt que permetrà esquiar a les sis estacions de l'empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya -Vallter 2000, Vall de Núria, la Molina, Espot, Port Ainé i Tavascan-.

La Molina ha inaugurat aquest divendres 30 de novembre la temporada d'esquí amb un quilòmetre de pista obert, del total de 51 amb què compta l'estació. El fred i les nevades d'aquesta darrera setmana han permès produir neu i la previsió és que els quilòmetres de pistes es vagin ampliant progressivament.

Així, alguns esquiadors han volgut aprofitar l'oferta del primer dia en què el forfait ha costat 10 euros per persona. És el cas de l'Eugènia Miguel, qui ha vingut des de Badalona amb tres amigues més. Miguel ha explicat a l'ACN que l'estat de la neu és "fantàstica" i ha assegurat que intentarà venir més sovint aquesta temporada. Tot i això, ha reconegut que "els preus de la benzina, els peatges i els forfaits fan que cada cop costi més venir".

Un altre dels esquiadors, Toni Mendieta, ha vingut amb la seva família des de l'Empordà. Mendieta ha explicat que s'ha sorprès quan ha vist el "bon estat i els gruixos de la neu". Segons ha dit, aquest any vindran més sovint perquè encara no han pogut fer vacances.

Un forfait conjunt per a sis estacions

Pel que fa a les novetats, la cap comercial de La Molina, Marta Viver, ha destacat que enguany s'han incorporat nou canons més de neu de "darrera tecnologia que produeixen més neu i milloren l'eficiència energètica de l'estació".

Per altra banda, Viver també ha explicat que el Govern ha llançat el forfait Atotaneu 6.0, un passi conjunt que permetrà esquiar a les sis estacions de l'empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) -Vallter 2000, Vall de Núria, la Molina, Espot, Port Ainé i Tavascan-. El forfait costa 530 euros per temporada si es compra abans d'aquest divendres i 610 euros a partir d'aquesta data.

300.000 esquiadors

Viver ha assegurat que la temporada passada va ser "catastròfica" per les condicions climatològiques i ha explicat que l'estació va rebre uns 280.000 esquiadors. En aquest sentit, la cap comercial ha avançat que l'objectiu per aquesta temporada és augmentar aquesta xifra fins als 300.000 esquiadors. Tanmateix, ha assegurat que la crisi econòmica "es nota" i, per aquest motiu, "enguany s'han posat en marxa tot un conjunt d'ofertes que permeten gaudir de la neu a un preu més reduït". L'estació de La Molina té un total de 51 quilometres esquiables i dóna ocupació a un centenar de treballadors de forma directa.