Hi ha una Praga melòmana que a partir de la tardor i durant l'hivern torna a lluir-se obrint les seves millors sales i teatres a la calor de la música. Aquesta és una oportunitat única per assaborir l'oferta musical a la capital txeca (www.pragueautumn.cz). I de passada, una visita a l'estació d'esquí Aldrov Ski Resort.

L'estació de Aldrov

El complex està situat a 733 metres d'altura ia unes 2 hores amb cotxe de Praga. Una de les seves estrelles és l'telecadira de quatre places que s'eleva 135 metres en pocs minuts i que és capaç de transportar 2.400 persones cada hora. Per això, l'estació fa gala de que els seus usuaris no fan mai més de 10 minuts de cua. Aldrov ofereix durant tota la temporada diversió tant per a esquiadors novells com experts. També són interessants les seves sessions d'esquí nocturn, difícils de trobar a Espanya.

La visita a Praga

Praga, la capital de la República Txeca, és un laberint de carrers, ideals perquè el viatger es perdi per elles i conegui les raons per les quals és considerada una de les ciutats més belles d'Europa i en la qual és impossible no topar-se amb un monument singular cada pocs passos. No cal passar per alt que el centre històric de Praga compta amb 10.000 obres d'art protegides.

Pont de Carles

La idea de la seva construcció va ser del rei de Bohèmia, Carles IV, que el 9 juliol 1357 va donar l'ordre del començament dels treballs, que es perllongarien fins a gairebé mig segle després. El Pont de Carles uneix les dues ribes del riu Moldava i està decorat per trenta escultures barroques, com la de Sant Joan Nepomuceno. La tradició explica que, en enfrontar-se al rei, va ser ficat en un sac i tirat a l'aigua des del pont. Mentre això passava, segons la llegenda, a la superfície del riu van aparèixer cinc estrelles. Al llarg de la història, el Pont de Carles ha estat el lloc escollit per a tornejos, celebracions i batalles. Avui està ocupat per comerciants ambulants, músics, turistes....