Les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida preveuen vendre 170.000 forfets de Nadal a Reis, segons el Patronat de Turisme de la Diputació. Totes les estacions d'esquí alpí estan obertes i les de nòrdic sol per a usos turístics tret de Sant Joan de L'Erm. Pel que fa a l'ocupació hotelera és preveu una mitjana al voltant d'un 70% durant les festes de Nadal, Cap d'Any i Reis La millor ocupació arribarà pel període comprès de Nadal a Cap d'Any, quan es podria arribar al 85 % de mitjana i amb establiments amb plena ocupació a peu de pistes. D'altra banda, aquest diumenge arriben a l'Aeroport Lleida-Alguaire els 5 primers vols amb esquiadors britànics, que encetaran la temporada 2012/2013.

Les nevades d'aquest mes desembre, com també les baixes temperatures que han permès la fabricació de neu artificial, han animat les reserves, alhora que garanteixen unes bones condicions per a la pràctica de l'esquí a les estacions d'alpí del Pirineu de Lleida durant els 12 dies que van des de l'endemà del dia de Nadal, 26 de desembre, festivitat de Sant Esteve, fins al cap de setmana de Reis, el 6 de gener.

Pel que fa a les estacions de nòrdic, de moment resten obertes només per a usos turístics, mentre esperen l'arribada de precipitacions de neu per poder obrir les instal·lacions per a la pràctica de l'esquí, llevat de l'estació de Sant Joan de l'Erm, que té oberta la zona de la Basseta per a debutants.

Per sectors, els establiments d'hoteleria del Pirineu de Lleida amb estacions d'esquí tindran una mitjana d'ocupació que oscil·larà al voltant del 85 %. Els establiments de turisme rural també preveuen una ocupació entorn al 85 % de mitjana, si bé del 29 fins a l'1 de gener l'ocupació fregarà el ple per la celebració de Cap d'Any. Els càmpings, al seu torn, tindran també una ocupació entre el 75 i el 80 % a las places de bungalous. En aquest primer període de vacances serà quan alguns establiments situats a peu de pistes penjaran el cartell de complet, principalment de cara a les festes de Cap d'Any.

El període que va de Cap d'Any fins al cap de setmana de Reis es preveu que també tingui un bon comportament, tot i que inferior al del període de Nadal a Cap d'Any. Quan falten encara molts dies per arribar a aquestes dates i atesa la tendència cada vegada més gran a reservar al darrer moment, el nombre de reserves a hores d'ara encara és baix, tot i que es preveu una ocupació en establiments d'hoteleria, turisme rural i bungalous al voltant d'un 50 %. No obstant això, per a aquest tram la Val d'Aran ja presenta una bona ocupació a hores d'ara, al voltant del 70%. Aquestes previsions podrien millorar a mesura que s'atansin aquests dies festius i també si les condicions meteorològiques són favorables amb l'arribada de noves precipitacions.

L'ocupació turística fins al 25 de desembre, dia de Nadal, no s'ha valorat per la seva baixa incidència en tractar-se d'unes festes familiars, motiu pel qual es planifiquen les sortides a partir de Sant Esteve, i també perquè alguns establiments resten tancats el dia de Nadal per celebrar-lo en família.