Totes les estacions d'esquí de Catalunya, excepte Vallter 2000, donen per encetada des d'aquest dijous la temporada i les perspectives són bones: aquest pont, com a tret de sortida, s'espera una bona afluència d'esquiadors gràcies a les nevades dels últims dies, que permeten oferir un gran nombre de quilòmetres esquiables a la major part dels dominis.

L'estació aranesa de Baqueira Beret preveu obrir pràcticament tot el domini, ja que preveu tenir disponibles 115 quilòmetres esquiables dels 120 totals, i 31 remuntadors - dels 33 en total -, amb gruixos d'entre 60 i 80 centímetres.

Les previsions d'esquiadors són bones, ja que aquest dimecres l'ocupació dels hotels de la zona arribava al 70%, encara que podria ser superior a causa de les reserves d'última hora.

A Boí Taüll, també al Pirineu de Lleida, està previst que hi hagi 20 quilòmetres esquiables, d'un total de 45, amb 14 pistes i vuit remuntadors oberts i amb uns gruixos de neu d'entre 20 i 40 centímetres.

A falta de les reserves d'última hora que puguin produir, els sis hotels del 'resort' tenen un 60% de places ocupades.

Les estacions lleidatanes d'Espot i Port-Ainé obriran avui amb prop del 50% del domini esquiable i fins a 40 centímetres de neu pols, i després d'una setmana amb precipitacions moderades i temperatures sota zero, podran oferir unes condicions "molt favorables", segons indiquen en un comunicat.

Les pistes obertes en els dos dominis vorejaran el 50% amb neu pols fins a 40 centímetres, i el 100% del desnivell esquiable.

L'estació de Tavascan, que compta amb una ocupació hotelera del 70%, garanteix que ja estigui oberta la zona de debutants i el circuit de raquetes, i les pròximes nevades determinaran si es poden ampliar els quilòmetres d'esquí alpí i si es pot obrir l'àrea d'esquí nòrdic.

A Port del Comte garanteix que ja estigui oberta la zona de debutants, la pista de la Rasa Coma i un remuntador, i preveu poder tenir disponible per al divendres també la zona del Sucre, amb tres pistes més obertes.

Bones previsions a Girona

Al Pirineu de Girona, l'estació de Masella té una previsió "excel·lent", segons indica l'estació a la seva pàgina web, ja que es preveu bon temps, neu pols seca gràcies al fred, i la previsió d'obrir el 100% del desnivell esquiable de l'estació.

La Molina garanteix que estiguin obertes 21 quilòmetres esquiables amb gruixos d'entre 25 i 35 centímetres de neu, amb 22 pistes i vuit remuntadors disponibles, però poden ampliar durant el pont si segueixen les precipitacions.

A Vall de Núria, que compta amb un 75% de les places hoteleres ocupades, hi haurà cinc pistes obertes de les onze en total - Roc Malé, Eina, Finestrelles, Creus i Mulleres -, amb gruixos d'entre 20 i 25 centímetres de neu pols.

Vallter 2000 serà l'única que no podrà obrir aquest dijous, ja que les condicions meteorològiques no ho permeten, encara que l'estació assegura que està produint neu, pel que espera poder obrir algun dia del pont.