L'estació d'alta muntanya de Tavascan ha viscut una de les millors temporades nadalenques de la seva història al registrar un volum de més de 5.000 usuaris que han visitat l'estació. Concretament, s'han venut més de 3.500 forfets, el que significa un augment superior al 35% respecte el mateix període de l'any passat. Aquestes xifres s'han registrat en el període comprés entre el 27 de desembre de 2012 i el 6 de gener de 2013. La disciplina que més ha augmentat des de fa 8 anys ha estat l'esquí nòrdic, que gràcies a tenir el 100% dels quilòmetres esquiables i ser l'única estació catalana oberta, ha superat els 500 usuaris. També s'ha incrementat el lloguer de material i la demanda de monitors.

A l'estació d'alta muntanya de Tavascan es poden practicar modalitats com esquí alpí, de fons, raquetes i muntanya. Des de l'estació volen aprofitar que és l'única de Catalunya on es pot pràcticar el nòrdic per potenciar-la i donar-la a conèixer entre un públic familiar.

L'esquí nòrdic està de moda

Segons el responsable de l'estació, Marc Tomàs, a més del bon estat de la neu i de les temperatures agradables, un altre dels factors que ha contribuït a assolir aquestes bones xifres són unes tarifes molt ajustades i, dirigides, en gran part, a un públic familiar.

D'altra banda, les bones condicions d'innivació de la muntanya han fet que molt usuaris d'esquí de muntanya utilitzessin Tavascan com a punt de partida de les seves sortides, tant amb esquís de muntanya com amb raquetes de neu. També s'han fet nous itineraris senyalitzats que ofereixen un accés molt més fàcil per tothom.

L'estació de Tavascan està situada a l'extrem nord occidental del Pirineu de Lleida, just a l'epicentre del Parc Natural de L'Alt Pirineu. La vall de Tavascan és un indret d'alta muntanya de gran interès paisatgístic i cultural. Ofereix una gran oferta turística, així com tota mena de serveis adreçats a donar a conèixer els atractius d'aquesta extensa àrea natural. Les seves pistes d'esquí, tot i ser de petites dimensions, ofereixen un ampli ventall de possibilitats lúdiques i esportives: esquí nòrdic, alpí, raquetes, escola d'esquí, el refugi o camp d'arves.