L'estació gironina de La Molina aposta per ser una peça clau del projecte olímpic Barcelona'22, després d'erigir-se en un referent europeu en l'organització d'esdeveniments esportius d'hivern, segons explica Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona la instal·lació.

Ticó, en una entrevista concedida a EFE, ha confirmat l'aposta per mantenir La Molina en la primera línia de l'esquí i el surf de neu d'elit.

La Molina acaba de canviar de director, ja que Antoni Sanmartí ha rellevat Joan Anton Font, però Enric Ticó ha explicat que l'aposta per l'esport d'elit es manté amb la vista posada en els jocs d'hivern Barcelona'22.

"Nosaltres treballem com si s'hagués atorgat a Barcelona l'organització dels Jocs Olímpics, perquè és la manera d'aconseguir que es faci realitat", ha explicat el president de FGC.

El cap de setmana passat, La Molina va albergar una prova de la Copa del Món de surf de neu, un d'aquests esdeveniments que sumen quan arriba el moment d'elegir entre les candidatures olímpiques.

Enric Ticó considera que la cita va anar "molt bé", i ha reiterat que el motiu és que La Molina té "una gran cultura en l'organització d'aquest tipus d'esdeveniments i és ja una de les referències a Europa"

Ticó ha assenyalat que la continuïtat està també assegurada en l'altra aposta d'aquesta estació, que és la que advoca per l'"esquí de base, que és la porta d'entrada a aquest esport".

"De tota manera, la pràctica esportiva d'elit és molt important, perquè és una referència", ha assenyalat el president de FGC, qui ha recordat que l'organització d'aquest tipus d'esdeveniments de repercussió mundial requereix "un esforç continuat".

Enric Ticó ha volgut donar les gràcies a tots els patrocinadors de les grans carreres, "perquè FGC és un ens públic que no podria deixar de prestar altres serveis per mantenir l'esquí d'elit, però que pot donar-li suport si no li costa diners, com és el cas".

La confiança de Ticó en l'elecció de Barcelona com a seu dels Jocs parteix també del prestigi que s'ha guanyat La Molina entre les "institucions olímpiques i paralímpiques, així com entre les federacions internacionals".

A més de treballar a favor del somni olímpic, La Molina ha de tirar endavant el dia a dia i el president de FGC es declara satisfet després que s'hagi incrementat aquesta temporada en un 4 per cent la venda del forfet de temporada,

Enric Ticó ha destacat l'èxit d'aquest nou forfet, denominat 6.0, que obre les portes als usuaris de La Molina a les instal·lacions de Vall de Núria, Espot, Portainé, Vallter2000 i Tavascán.

"En una situació de crisi hem augmentat les vendes i també el nombre d'esquiadors", ha manifestat el president de FGC, conscient també que la meteorologia ha jugat a favor de les estacions durant aquesta campanya, que afronta el seu tram final.

Enric Ticó ha confirmat que La Molina estarà oberta al públic més enllà de les dates de Setmana Santa, que habitualment marquen el final de temporada, i que estarà a disposició del públic tots els caps de setmana d'abril.