El Pirineu català va viure aquest cap de setmana passat un fort inici de temporada d'esquí que enguany va començar abans del previst gràcies a les nevades dels últims dies, que van deixar gruixos de fins a 1,70 metres a la cota 2.500 de Baqueira (Vall d'Aran).

En total, des de dijous passat les pistes van rebre més de 18.500 esquiadors sumant les estacions obertes de Lleida i Girona. Masella (Cerdanya), l'única que va obrir dijous, va ser la més visitada, amb 8.000 forfets venuts en 4 dies.

També durant el cap de setmana van obrir la Molina amb 4.300 esquiadors, Baqueira, amb 3.500, i Vall de Núria (Ripollès) amb 1.200 esquiadors. A més, es calcula que unes 1.500 persones van anar a les pistes d'esquí nòrdic de l'Alt Urgell i la Cerdanya.

Estacions d'esquí gironines

Pel que fa a les estacions d'esquí gironines, tres de les quatre estacions d'esquí van poder obrir el cap de setmana les seves portes. L'única estació que no va poder engegar la temporada va ser Vallter 2000, al Ripollès, per qüestions de seguretat. La gran quantitat de neu acumulada als accessos de l'estació i el fort vent que va bufar a la zona va fer que les instal·lacions ?haguessin d'esperar fins a la setmana vinent per donar el tret de sortida.

Tot i això, les altres tres estacions d'esquí gironines -Vall de Núria, Masella i La Molina- es van mostrar "molt optimistes i esperançadores" amb els resultats obtinguts durant aquest primer cap de setmana d'esquí.

D'una banda, l'estació de Vall de Núria va mantenir gruixos de neu d'entre 40 i 60 centímetres tot i que a altes cotes es va poder arribar als 80 centímetres de neu pols. La fred i el fort vent que va bufar a la zona va causar que l'estació d'esquí hagués de tancar portes el ?diumenge. Tot i així unes 1.200 persones van lliscar per tres de les onze pistes possibles. L'estació tornarà a obrir les portes el pròxim cap de setmana. L'any passat, Vall de Núria va engegar la temporada d'esquí l'últim cap de setmana de novembre.

D'altra banda, l'estació de la Molina va rebre durant el cap de setmana un total de 4.300 visitants, segons va explicar la responsable de comunicació i premsa, Marta Viver. Els esquiadors van poder gaudir de gruixos de neu pols d'entre 40 i 80 centímetres.

El fort vent també va fer acte de presència a la Cerdanya i va provocar que l'estació hagués de tancar algunes de les pistes que es troben a les cotes més altes. "Hem pogut obrir 12 de les 53 pistes possibles, en principi volíem arribar a obrir el 60% de totes les instal·lacions però ens hem quedat al 25%", va detallar Viver.

La Molina també va decidir tancar portes durant la setmana per continuar treballant creant neu artificial -aprofitant les baixes temperatures que s'esperen pels pròxims dies- i així poder obrir al 100% el proper cap de setmana.

8.000 forfets venuts

Finalment, l'estació de Masella va superar totes les seves expectatives rebent a les seves pistes uns 8.000 esquiadors. Aquesta estació gironina va ser la primera estació que va obrir portes de tot el Pirineu català el passat dijous 21 de novembre. "Hem gaudit d'unes grans condicions de neu, amb 51 quilòmetres per esquiar i uns 100% de desnivell", va detallar la directora comercial, Maite Martí.

Durant quatre dies, l'estació va mantenir gruixos de neu pols d'entre 40 i 85 centímetres. Només durant el cap de setmana hi van passar 6.600 esquiadors: 2.900 dissabte i 3.700 diumenge. "En total, des del dijous fins al diumenge hem venut 8.000 forfets, el vent també s'ha notat però com que el 90% de les pistes estan enmig del bosc, el fred i el vent no s'ha notat i els visitants han pogut gaudir de la neu perfectament", va assegurar Martí.

L'estació va poder obrir 40 de les 64 pistes i és l'única estació de les comarques gironines que no tancarà portes durant la setmana.