La nevada del cap de setmana(dies 18-19) a l'Alt Pirineu i Aran se suma a un hivern que ja havia deixat gruixos de neu excepcionals a les estacions d'esquí lleidatanes, on gairebé no han hagut de fer treballar les màquines. Amb més de 30 centímetres de neu nova des de dissabte, el sector mira la temporada amb molt optimisme. Al Pallars Sobirà, per exemple, se superen ja els dos metres acumulats per sobre dels 2.000 metres. Això vol dir que les pistes del Pallars, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça i l'Aran gaudiran d'aquests gruixos de neu que, com destacava el portaveu d'Espot Esquí i Port Ainé, David Ros, "converteixen la temporada en una de les millors dels últims anys".

La nevada ha beneficiat el sector, que, això sí, aquest cap de setmana ha hagut de patir també els efectes de la neu sobretot pel que fa a les complicacions als accessos. Dissabte hi va haver problemes a les carreteres, amb més d'una quinzena de vies afectades. De moment es manté obligatori l'ús de cadenes a la C-28 al Port de la Bonaigua.

Pel que fa a la neu, la borrasca ha deixat de mitjana gruixos de neu nova d'entre 5 i 10 centímetres per sobre dels 800 metres. Sobresurten els 15 centímetres d'Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà), els 10 centímetres del Pont de Suert (Alta Ribagorça), els 8 centímetres de la Seu d'Urgell, i els 4 centímetres de Sort. A les cotes altes s'han superat els 20 centímetres de neu nova. Per exemple, fins a 39 centímetres al Lac Redon, a la Vall d'Aran, o 30 centímetres a Sant Joan de l'Erm.

També ha estat un cap de setmana de pluja, amb quantitats importants. Per exemple, a Rocallaura (Urgell), 53 litres per metre quadrat. Aquest diumenge acabarà de passar el front fred amb nevades febles i continuades a la Val d'Aran, amb gruixos de més 10 centímetres i cota al voltant dels 800 metres.