La Molina, que la setmana passada va acollir tres proves internacionals d'esquí per a discapacitats, s'ha convertit en un exemple d'aposta pel turisme esportiu adaptat a aquest sector de població, segons el director de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa.

En declaracions a EFE, Espasa, qui ha recordat que el pròxim 12 de febrer aquesta estació organitzarà la Copa del Món de Surf de neu per a persones amb mobilitat reduïda, ha qualificat Catalunya com a "líder a Espanya" sobre sensibilitat en aquest àmbit i ha subratllat la importància que té des del punt de vista turístic.

El director de l'ACT ha explicat que, només a Europa, l'oferta per a turistes amb discapacitat mou milions de persones i que 23 destins amb més de 2.000 ofertes es troben en territori català.

Així, proves internacionals com les de la setmana passada a La Molina serveixen, segons Xavier Espasa, d'"aparador" capaç de posicionar Catalunya com a "destí de turisme accessible i de qualitat".

"L'accessibilitat és fonamental perquè un destí sigui responsable, sostenible i accessible", ha indicat Espasa en referir-se al cas de l'estació d'esquí de la Cerdanya.

Les activitats en la naturalesa són una prioritat per a l'ACT, centrada especialment aquest any en la neu amb un esforç de promoció realitzat tant en fires internacionals com a través de campanyes en mitjans de comunicació.

Xavier Espasa s'ha referit també a la recent celebració de la Fira Internacional de Turisme a Espanya (Fitur) i ha qualificat el balanç de "positiu".