La Direcció General de Protecció Civil ha demanat que s'extremin les precaucions pel "perill d'allau fort" previst per divendres i dissabte a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa i per un "nivell marcat" a la resta del Pirineu i Prepirineu, segons l'Institut Geològic de Catalunya. A causa de la neu nova de les darreres hores i que pot continuar caient els propers dies, poden haver-hi allaus que poden afectar tot un vessant i assolir el fons de la vall. A més de la neu acumulada, el vent i la pujada de temperatures en poden afavorir el seu desencadenament. D'altra banda, continuen activades les alertes del Neucat i Procicat, per forts vents, i la prealerta de l'Inuncat pel fort onatge a la costa de l'Empordà.

Segons les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, la cota de neu a la Val d'Aran i nord del Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça se situarà al voltant dels 700 metres i es poden acumular fins a 30 centímetres per sobre els 900 metres i fins a mig metre per sobre la cota 1.200. També estan afectades per les nevades, amb menor intensitat, les comarques de la Cerdanya, Alt Urgell, Berguedà, Solsonès i Pallars Jussà. En aquesta zona, la nevada afectarà principalment a la zona nord. A més, a les zones més elevades es produirà el fenomen del torb.

Pel que fa l'alerta del Procicat, continua activat per la revisió de forts vents per a aquest divendres i dissabte a totes les comarques el Pirineu i Prepirineu i a les comarques de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Empordà. En concret, es poden assolir ratxes superiors als 125 quilòmetres per hora a les cotes més elevades del Pirineu i del Prepirineu i a les zones de les Terres de l'Ebre i l'Empordà. Es preveu que el risc per forts vents es mantingui dissabte al matí i disminueixi notablement a partir del vespre.

Per últim, es manté la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat per la previsió del mal estat de la mar divendres i dissabte a la costa de l'Empordà, especialment al cap de Begur i al nord del cap de Creus. En concret, es podran superar els 2,5 metres i hi haurà mar de fons del nord.