Aquest 2014, als Jocs Olímpics d'Hivern es repartiran 98 medalles entre totes les modalitats. N'hi ha de molt conegudes, com l'esquí de fons, el patinatge sobre gel o l'snowboard. Però aquest any, el Comitè Olímpic Internacional (COI) ha acceptat i afegit al programa 12 proves noves. Et destacem 5 modalitats que segur que et despertaran la curiositat, per la innnovació de cadascuna i la dificultat que té practicar-les.

-''Halfpipe'' d'esquí: a la competició de snowboard se li afegeix ara la d'esquí. La prova repta als esquiadors a fer freestyle dins un migtub, és a dir, en una rampa en forma de U on es baixa per les parets per agafar velocitat i a l'altra extrem, es fa volar la imaginació amb múltiples trucs.

-Slopestyle d'esquí i snowboard: aquesta prova és molt vistosa, ja que consisteix en demotrar les habilitats en una pendent de 635m, amb rampes per saltar, objectes per grindar sobre ells, on l'execució, l'estil, la dificultat, la varietat i la progressió dels trucs determinaran el guanyador. És una de les grans novetats d'enguany.

-Luge amb relleu: el Luge, el Bobsleigh i l'Skeleton són diferents modalitats de descens sobre trineu, a màxima velocitat per un circuit. La novetat és el relleu al Luge, una prova complicada individualment, en la qual també s'haurà de confiar en el teu company a partir d'ara. Quan es passa per un sensor, s'obre la porta de la parella per poder arribar al final.

-Patinatge de velocitat en pista curta ''Short track'': Els participants competeixen entre si i no contra-rellotge. Quatre competidors per ronda, on passen els dos primers. Guanya qui arriba primer a la meta, sobre una pista que medeix 111,12 m, i té forma ovalada.

-Biatló mixt amb relleus: si bé aquesta disciplina que barreja l'esquí de fons amb el tir amb rifleja formava part dels Jocs, enguany hi hauran equips mixts, formats per 2 homes i 2 dones. Un total de 19 països participaran a aquesta prova.