Ara que comencen a notar les baixades de temperatura i la temporada d'esquí s'inaugura, trivago.es ha repassat de nord a sud els millors hotels d'hivern tenint en compte la seva ubicació, l'oferta d'activitats i les valoracions dels viatgers. És el moment d'escapar-se a un acollidor refugi de muntanya per desconnectar del rugir de la ciutat i gaudir d'una freda aventura plena de neu, desconnexió i esport extrem.

Palomé Hotel - La Massana, Andorra

El disseny autòcton, cosmopolita i urbà del Palomé Hotel contrasta amb l'entorn tranquil en plena natura andorrana en què es troba. Aquest encant i elegància l'han fet guanyador del World Ski Awards Best Ski Boutique Hotel de 2014. Per tot això, l'hotel està pensat especialment per als que busquen un refugi petit i discret que convidi al descans, lluny de l'estrès de la gran ciutat. A més d'assegurar una experiència única en el seu interior, la proximitat de les estacions d'esquí de Vallnord, Pal Arinsal i Ordino Arcalís i la gran oferta d'oci nocturn a un minut dels pobles d'Erts i Arinsal, fan que aquest hotel sigui l'enclavament ideal per a unes vacances d'aventura i oci.

Hotel Sol Vielha - Vielha e Mijaran, Catalunya

L'acollidor hotel de muntanya Sol Vielha, situat al cor del municipi, és la millor opció per a una escapada en família. Els seus serveis i instal·lacions estan pensats perquè els adults gaudeixin i descansin i els nens es diverteixin. Els petits podran jugar al parc infantil o realitzar activitats esportives i excursions pensades expressament per a ells com passejades en trineus tirats per gossos i cavalls, excursions en moto de neu, heliesquí i vols panoràmics en helicòpter. Però més enllà de l'esquí i dels esports de neu, Vielha s'ha convertit en una atractiva destinació turística durant tot l'any per la seva bellesa natural, els seus museus, els seus banys termals i la seva exquisida gastronomia.

Hotel Chalet Bassibe - Baqueira, Catalunya

Amb una construcció típicament muntanyenca i situat a la prestigiosa urbanització lleidatana de Nin de Beret, Xalet Bassibe compta amb un enclavament estratègic des d'on els enamorats de la natura i la tranquil·litat podran delectar-se amb les vistes a tota la vall. Amb la pau d'un entorn privilegiat, és una de les millors opcions per descobrir els Pirineus Catalans i gaudir de les pistes d'esquí de Baqueira Beret, la més gran d'Espanya i l'única situada al vessant nord de la serralada, considerada la millor estació del Pirineu.

HG Maribel Sierra Nevada - Monachil, Andalusia

HG Maribel es troba a peu de pistes a la zona mitjana de l'Estació de Sierra Nevada, amb impressionants vistes sobre l'estació i la ciutat de Granada. Més enllà de les fredes activitats, l'arquitectura de l'hotel combina fusta, cuir, pissarra i una acurada decoració per crear un ambient càlid i fer que l'estada sigui el més acollidora possible. A més, la seva estratègica ubicació permet fer una pausa en l'esquí per gaudir de les tapes andaluses i descobrir una de les ciutats amb més història d'Europa visitant l'Alpujarra o Les Cases Cova de Guadix.

Vincci Selecció Rumaykiyya - Monachil, Andalusia

Amb una elegant i confortable combinació de materials com la fusta i el fang que fan destacar el seu caràcter alpí, l'hotel de cinc estrelles Vincci Selecció Rumaykiyya, a Granada, és l'hotel més alt d'Europa amb accés directe a les pistes d'esquí. Per arribar fins a elles, ofereix la possibilitat de sortir esquiant, literalment, de l'hotel amb un telecadira des de la mateixa porta i el seu servei privat de shuttle fins Pradollano. El pla per a la nit és la ruta nocturna a màquines per les pistes de l'estació d'esquí de Sierra Nevada.

Hotel Meliá Sol i Nieve - Monachil, Andalusia

A peu de l'estació d'esquí de Sierra Nevada i ubicat a la Plaça de Pradollano, en plena zona comercial i d'oci, es troba Hotel Meliá Sol i Nieve. Completament renovat en 2008, l'hotel disposa d'habitacions des d'on es pot sentir part de la natura i apreciar les increïbles vistes a les muntanyes. Per a una experiència més especial i exclusiva encara, Meliá Sol i Nieve aposta per una gamma alta de serveis personalitzats i de luxe amb els que submergir-se en la desconnexió total i gaudir del seu circuit hidrotermal Yhi Spa de 2.500m2, Open Bar gratuït i bufet permanent de snacks dolços i salats. Sentir-se especial és fàcil quan cada detall està pensat i creat per a tu.

Hotel Saliecho - Saliecho, Aragó

L'hotel Saliecho està situat a l'entrada de la urbanització de l'estació d'esquí de Formigal, a la vall de Tena del Pirineu aragonès, un emplaçament immillorable on els clients poden gaudir d'un programa gratuït d'excursions a peu acompanyats per un guia de l'hotel . Aprofitant el cinquanta aniversari de l'estació de Formigal, Hotel Saliecho oferirà un complet calendari d'activitats amb competicions de freestyle d'esquí, descensos populars, baixades de torxes i concerts durant tota la temporada 2014-2015. En Saliecho es poden combinar aquests dies d'activitat amb dies de descans i relax a la seva Club de Salut per reposar forces en les seves piscines climatitzades i experimentar l'absolut benestar amb els tractaments i massatges que ofereix l'Spa mentre els flocs de neu cauen a l'altra banda del vidre.