La Puríssima ha deixat decepcionats als hotelers de les zones d'esquí, tant a les comarques gironines com al Pirineu lleidatà. La manca de neu i el mal temps no han acompanyat en el que havia de ser el tret de sortida de la temporada.

A les comarques gironines, el cap de setmana llarg per la Puríssima ha tancat complint les previsions inicials i els hotels de muntanya han tingut una ocupació del 70%. La cap de comunicació de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Marina Figueras, ha explicat que això ha provocat que els esquiadors que finalment han decidit "arriscar-se" i pujar a les estacions d'esquí, hagin optat per anar i tornar el mateix dia, sense pernoctar.

La meteorologia poc favorable ha fet que les pistes d'esquí obrissin a mig gas. Vallter 2000, que va inaugurar temporada a Catalunya divendres ha hagut de tancar pistes diumenge pel fort vent, mentre a la Molina i Masella van poder obrir poques pistes. Pitjor ha estat a Vall de Núria, on no s'han pogut rebre esquiadors fins aquest dilluns.

A la resta de la demarcació, la ocupació ha estat força acceptable si es té en compte que el Pont de la Puríssima no és de les èpoques més fortes. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona -que compta amb 1.600 empreses-, els pocs hotels que estan oberts a la costa han tingut ocupacions superiors al 50%. A la zona de l'Alt Empordà l'ocupació ha estat del 55%; a la Costa Brava Centre del 65%, i a la Selva Marítima del 72%. A la ciutat de Girona, ha estat a l'entorn del 50%.

Les estacions d'esquí del Pirineu lleidatà han tingut un cap de setmana semblant als de les comarques gironines. La falta de neu, tot i les precipitacions i el fred d'última hora, han impedit iniciar plenament la temporada. Boí Taüll va obrir dissabte amb la meitat de pistes, i Baquèira Beret només va poder obrir-ne tres, tot i que diumenge i dilluns han pogut rebre més esquiadors. Tot i aquest inici irregular, hi ha optimisme per l'arribada de nevades que suposaran un impuls de cara al pròxim cap de setmana.

Pel que fa al turisme rural, l'ocupació a la demarcació de Lleida s'ha situat al voltant del 80% i en algunes zones ha arribat al 85%. Pel que fa als càmpings; als bungalows l'ocupació ha arribat al 95% i a l'acampada a un "sorprenents" 70%, ha reconegut Blanch, que ha assegurat que s'esperaven més aviat una ocupació baixa.