A l'hora de triar la nostra taula de snowboard, no hem de deixar-nos portar per una preferència estètica. La taula ha de reunir unes condicions necessàries per a la pràctica d'aquest esport. Després, si hi ha un dibuix que ens agrada, millor.

En el primer que ens hem que fixar és en l'amplada de la taula. Aquesta estarà determinada per la talla de les nostres botes. La punta i el taló no poden sortir de la taula, ja que provocaria que caiguéssim en girar.

Per altre banda, la mida de la taula dependrà de la nostra alçada i el nostre pes. Les taules més llargues són més ràpides i difícils de controlar, mentre que les més curtes són més lentes i fàcils de maniobrar i controlar.

Les taules també tenen una duresa. Les més dures són més eficients a l'hora de saltar o portar-les a altes velocitats. Al contrari, les toves són molt més permissives, encara que les prestacions i possibilitats que ens ofereixen es redueixen a mesura que el nostre nivell amb la taula augmenta.

Per tant, al triar una taula de snow és necessari saber en quines situacions la voldrem utilitzar ja que cada disciplina marcarà les característiques de la que millor s'adaptarà a nosaltres.