La nord-americana Lindsey Vonn, quàdruple guanyadora de la Copa del Món d'esquí alpí, van confirmar aquest cap de setmana del 12 i 13 de desembre, amb triomf al gegant d'Are (Suècia), la seva condició de ferma candidatsaal repòquer de victòries en la competició que ja lideren.

Lindsey, nascuda a Saint Paul (Minnesota), però instal·lada des de l'adolescència a Vail (Colorado) per créixer esportivament a les Muntanyes Rocoses, va començar a competir com Lindsey C. Kildow i va adoptar el seu cognom actual després de casar-se amb l'ex esquiador de l'equip USA Thomas Vonn, del qual es va separar el 2011, signant el divorci el 2013.

Vonn, que va aconseguir la seva primera victòria a la Copa del Món fa deu anys, a Lake Louise (Canadà), va guanyar de forma consecutiva la general d'aquesta competició entre 2008 i 2010; i va tornar a fer-ho la campanya 2011-12, després d'haver cedit per tan sols tres punts el curs anterior davant la seva gran rival i amiga, l'alemanya Maria Riesch -Hoefl, de casada-, tot i que amb un final polèmic que va suposar un parèntesi en la seva amistat.

L'esquiadora més mediàtica del circuit, campiona olímpica i doble or mundial, ja podria presentar el millor palmarès de la història de no haver hagut de compaginar els seus nombrosos èxits amb no poques lesions, que no han impedit, però, que guanyés vuit vegades la Copa del Món de descens, 6 la de supergegant i tres la de combinada.

Després de patir un accident durant el 'súper' dels Mundials de Schladming (Àustria), el 2013, i diverses recaigudes que la van deixar fora dels Jocs de Sochi (Rússia), un any després; Vonn va tornar el curs passat per guanyar els dos Globus de Vidre de velocitat i batre l'històric rècord de 62 victòries en la Copa del Món de l'austríaca Annemarie Moser-Pröll, la gran campiona dels anys 70.

El va millorar a Cortina d'Ampezzo (Itàlia), en presència de la llegenda viva del golf Tiger Woods, en aquells dies -i durant gairebé tres anys- la seva parella. Vonn va acabar tercera en la general, per darrere de l'austríaca Anna Fenninger i l'eslovena Tina Maze -les dues grans absents aquesta temporada-, després d'ampliar el seu rècord de triomfs a 67.

Es va fracturar un turmell aquesta pretemporada a Nova Zelanda, però, un cop recuperada -de la lesi i de la mossegada d'un dels seus gossos-, Lindsey va reaparèixer, a finals de novembre, al gegant d'Aspen (EUA), en el qual es va sortir de pista.

La incògnita sobre el seu estat de forma es va aclarir ràpidament, al següent cap de setmana, quan va arrasar on acostuma a fer-ho: a Lake Louise. En el seu 'jardí' esportiu va tornar a guanyar tres vegades en tres dies, va elevar la seva plusmarca a 70 victòries, 18 d'elles en les citades pistes d'Alberta; i va prendre el liderat de la competició.

Aquest dissabte va ratificar que està que se surt, en guanyar el gegant de Llauri, on no només va millorar el seu rècord a 71 triomfs (en totes les disciplines), sinó que va ampliar lideratge, a l'aprofitar-se de la lesió prèvia a la prova del seu compatriota Mikaela Shiffrin, l'emperadriu de l'eslàlom, que, amb 20 anys és or olímpic, doble campiona mundial i triple guanyadora de la Copa del Món de la modalitat.

La baixa de Shiffrin també la va aprofitar Petra Vlhova per aconseguir el seu primer triomf i convertir-se en la segona eslovaca, després de Veronika Velez Zuzulova -sisena aquest diumenge-, a guanyar en Copa del Món.

Lindsey, que no va competir en l'eslàlom, lidera la competició amb 400 punts, 104 més que Shiffrin i amb 122 sobre la suïssa Lara Gut. I si les lesions la respecten, és ferma candidata a col·locar-se a tir d'un de la plusmarca de sis victòries globals de Moser-Pröll.