Les estacions d'esquí arriben al cap de setmana previ a Setmana Santa amb les millors condicions de neu i temps de tota la temporada, que es podria allargar uns dies gràcies a les abundants precipitacions d'aquesta segona part del curs 2015-2016.

Les estacions del Pirineu català estan més en forma que mai. 435 quilòmetres per a la pràctica de l'esquí es reparteixen entre totes pistes de les estacions catalanes. Les d'FGC, La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé organitzen un gran nombre d'activitats per gaudir encara més d'aquest gran cap de setmana.

Baqueira Beret preveu obrir les instal·lacions al 100% i l'estació ceretana de Masella s'acostarà molt a aquesta xifra, amb molt bones condicions de neu i temps. Boí Taüll Resort, una de les que disposa de més gruixos de neu a les cotes, estarà oberta amb diferents activitats en les seves pistes. No podem oblidar-nos de Tavascan en què, a més de les pistes d'esquí alpí, també serà possible gaudir dels itineraris d'esquí nòrdic.

A nivell peninsular, les immillorables condicions a les estacions de Javalambre i Valdelinares el ha permès allargar la temporada d'esquí fins al 4 d'abril. Se sumen així a les ampliacions que ja van anunciar Formigal-Panticosa i Cerler, que tancaran la temporada el 10 d'abril.

L'estació aragonesa d'Astún obrirà el 100% de les seves instal·lacions aquest cap de setmana. També gaudiran d'un molt bon cap de setmana de neu els esquiadors que viatgin fins a Candanchú.

La Serralada Cantàbrica es vesteix de blanc per aquest cap de setmana anterior a Setmana Santa. Més de 90 quilòmetres i 105 pistes són les que s'ofereixen al públic. L'estació càntabra d'Alt Campoo, les asturianes Fuentes de Invierno i Valgrande-Pajares, Leitariegos i Sant Isidre, de Neu Lleó, i la gallega Oca Nova Manzaneda es troben en el seu millor moment de tota la temporada.

L'estació de Valdezcaray, al Sistema Ibèric, obrirà totes les seves instal·lacions en el que apunta ser el millor cap de setmana per a l'estació. La granadina Sierra Nevada tornarà a superar amb escreix els 80 km esquiables, obrint tots els seus remuntadors i en plena promoció de la seva campanya de primavera, amb el lema "Una nova temporada comença ara" i allargant l'obertura fins a l'1 de maig.