Les nevades, que han estat protagonistes al Pirineu de Catalunya, Andorra i França des principi de març, han deixat les pistes en excel·lents condicions per afrontar un cap de setmana en el qual la competició serà també la protagonista. Així, aquest cap de setmana hi haurà diferents proves de caràcter popular en estacions com Vallter 2000, Masella, Espot, Baqueira Beret, Vall de Nuria -que organitza també una activitat de construcció d'iglús-, o Port Ainé.

El protagonisme de totes maneres és per als gruixos en pista, que arriben als 235 centímetres a Baqueira Beret o frega el metre i mig en Boí Taüll.

Per la seva banda, a Andorra, Vallnord acull aquest cap de setmana una competició de 'freestyle', la 'FreeSmoking Style', ajornada la setmana passada pel fort vent, i, diumenge, celebrarà el Dia Internacional de la Dona amb una carrera d'esquí de muntanya denominada 'Dama Blanca'.

L'altra estació andorrana, Grandvalira, permetrà als que s'acostin a les seves pistes gaudir de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat, en què l'objectiu és arribar als 200 quilòmetres per hora.

La competició, protagonista del cap de setmana, estarà també present a les estacions del sud de França, ja que Les Angles i Formiguera són seu fins a aquest dissabte d'una prova de Copa del Món de Surf de neu Paralímpic.