ExpoBages
regió7.cat >ExpoBages 2017>

Arriba l'ExpoBages-Fira de l'Ascensió 2017; t'expliquem totes les novetats

Arriba l´ExpoBages-Fira de l´Ascensió 2017; t´expliquem totes les novetats

El certamen valora la possibilitat de continuar creixent i ampliar-se

16-05-2017TuentiMeneame

REDACCIÓ/ACN/MANRESA L'any 2012, els promotors de l'ExpoBages van decidir traslladar la fira al centre de la ciutat davant el declivi que patia el certamen, que any rere any perdia capacitat d'atracció a la seva ubicació original del Palau Firal. Cinc anys després, el canvi d'ubicació ha resultat ser clau i, un any més, ha hagut de penjar el cartell de complet amb la presència d'uns 200 estands, més d'una quarantena de parades d'artesans i una quarantena d'activitats paral·leles que tindran lloc durant tot el cap de setmana. De fet, els organitzadors es plantegen ara la possibilitat de continuar creixent i ampliar-se cap a d'altres sectors de la ciutat com el carrer Carrasco Formiguera. Una ampliació que, segons han expressat, serà realitat de cara a l'any vinent. El certamen tindrà lloc els dies 19,20 i 21 de maig. La fira compta amb un pressupost global d'uns 100.000 euros.

La fira tindrà com a principal reclam, com és habitual, l'exposició de vehicles, que ocuparà de nou els carrers Guimerà i la Muralla, organitzada pel Grup d'Automoció del Bages. A més, una àmplia representació d'artesans (una quarentena d'estands) oferiran productes d'alimentació i bijuteria, entre d'altres sectors, en una de les responsabilitats de la UBIC, que coorganitza la fira ExpoBages-Ascenció.

Amb l'objectiu de dinamitzar el centre històric, l'ExpoBages d'enguany aposta de nou per omplir d'activitat també el nucli històric de Manresa, sumant esforços amb l'associació L'Antic. Així, ExpoAntic, que és una de les principals novetats d'aquesta edició, ofereix un programa d'actes durant tot el dissabte a la plaça Major, però també al carrer Sant Miquel.

D'altra banda, Sant Vicenç serà el municipi convidat de la fira, una figura que s'estrena enguany per donar visibilitat al certamen al conjunt de la comarca, i que l'any que ve podria ocupar Súria, segons ha explicat aquest dimarts Llorenç Juanola, president de la comissió organitzadora de la fira.

Entre d'altres activitats, el certamen oferirà la possibilitat d'accedir gratuïtament als museus de la ciutat, en coincidir la celebració de la fira amb el Dia Internacional dels Museus. També s'hi presentarà la cervesa de l'ExpoBages, elaborada per la bagenca Guineu.