Aquest dimecres al migdia s'ha fet la presentació oficial del programa d'actes de la Festa de la Llum. A l'acte hi han assistit el regidor de Turisme i Festes de l'Ajuntament, Joan Calmet, el president de l'Associació Misteriosa Llum, Antoni Fornells, i Anjo Valentí, president del Club Tennis Manresa, entitat administradora d'enguany.

En la presentació s'ha posat en valor com la festa combina els actes institucionals, concentrats a l'entorn del dia 21 de febrer, amb les novetats dels darrers anys -com l'Encesa de la Nova Llum o el pregó infantil- i les novetats que hi aporta l'entitat administradora, aquest any el Club de Tennis Manresa en motiu del seu 50è aniversari. En l'apartat musical, el nou musical "Mamma mia" i diversos concerts, a banda del Musteri de la Llum, s'han fet un lloc destacat al programa.

Entre les novetats que hi aporta el Club de Tennis, destaca la Marxa de les Cinc Mil Canes, que tindrà lloc el dia 20 de febrer a la tarda, i que servirà per portar l'aigua des del parc de l'Agulla, on acaba el recorregut de la Sèquia, fins a l'església del Carme. En paraules d'Anjo Valentí, la marxa neix amb la voluntat de tenir continuïtat i quedar fixada en el programa i "tanca la trilogia de marxes a l'entorn de la llum i l'aigua, conjuntament amb la baixada de la Llum de Montserrat i la Transèquia, que uneix Balsareny i Manresa". Cinc Mil Canes fa referència a una unitat de mesura medieval, la cana, que equival a 8 pams, de manera que cinc mil canes són uns 7 quilòmetres.

L'entitat també ha organitzat actes vinculats amb l'esport de la raqueta. Així, el dissabte dia 13, el programa d'actes s'obrirà amb l'activitat "Tennis al carrer", de 12 del migdia a 7 de la tarda, en què es podrà jugar a tennis a l'espai on va haver-hi la primera pista d'aquest esport a la ciutat, l'any 1911, al pati del Casino. El mateix dia, a les 7 de la tarda, hi haurà la inauguració de l'escultura commemorativa d'aquesta primera pista de tennis, obra de l'artista Jaume Soldevila, i seguidament la inauguració de l'exposició sobre els 50 anys del Club de Tennis, a la Casa Lluvià.

També el dia 22 hi haurà més tennis, en aquest cas a les instal·lacions del CT Manresa, al costat de l'Agulla. De 8 del matí a 10 del vespre, es podrà jugar a tennis o pàdel de forma gratuïta i durant tot el dia al les instal·lacions del club, i a les 12 del migdia hi haurà una exhibició dels extennistes d'elit Jordi Arrese i Albert Costa.

Destaca també la taula rodona de divendres 26, amb el títol "Manresa, ciutat de cultura i l'esport amb salut". Serà a les 8 del vespre, a l'Auditori Plana de l'Om, amb l'assistència dels doctors Josep Maria Marcos i Carme Comellas i de l'arquitecte i artista Josep Maria Sarrate.

Trobada de Lluminaires

Des de l'Associació Misteriosa Llum es vol celebrar la Festa de la Llum acompanyats de les persones nascudes en la mateixa data en què se celebra la festa manresana, i que commemora el fet misteriós que va permetre l'aribada de l'aigua a la nostra ciutat, a través de la Sèquia. Per això es prepara una nova Trobada de ´Lluminaires'.

Les persones que visquin a Manresa, hagin nascut el 21 de febrer de qualsevol any, i vulguin participar en una trobada amb altres persones nascudes en aquesta data coincidint amb la Festa de la Llum poden fer arribar les dades, omplint un formulari a la web municipal, per tal que l'organització s'hi posi en contacte.