L'Aixada segueix donant oportunitats als actors de les entitats locals. eEguany s'incorporen tres nous actors que donaran vida a tres dels personatges principals dels actes centrals de la Fira de l'Aixada: Àlex Gómez, del Casal Familiar Recreatiu i ja un veterà de la Fira de l´Aixada, interpretarà al Bisbe de Vic, Galceran Sacosta; David Requena, alumne de la Central de Teatre, s´estrenarà com a Degà de Manresa; Jordi Llussà, que ja fa uns anys havia estat el Rei Pere III, torna a participar a l´Aixada per tancar els actes del Bisbe de diumenge, en el paper del Tinet. La resta de personatges són: Sergi Gamisans (rei Pere III), Irene Mas (reina Maria de Navarra), Climent Ribera (Jaume Desfar), David Capsada (Ramon d´Iglesias), Edu Plaza (Pere Molins), Victor Cánovas i Sebas Fernández (vilatans), Gemma Gudayol (mare).

A banda d´aquests canvis d´actors, hi ha més novetats per donar més vida al Seguici del Bisbe:

Per una part, un cor de monjos rebran al Bisbe dissabte al matí a la Plana de l´Om i diumenge a l´escenari del parc de la Seu, interpretat pel Cor d´homes "Lúpulus Emsembla". Es tracta d´un cor masculí fundat a Manresa el març de 2011 amb l´objectiu de vehicular l´oci dels seus integrants a través del cant coral de qualitat. El Cor és dirigit per Oriol Vila

Es recuperen també els enfrontaments entre Jueus (grup nascut a la Fira de l´Aixada, fa 15 anys) i Cristians (Grup Teatral l´Espantall). Com ja havien fet anys enrere tornaran a trobar-se cara a cara, aquest cop a la baixada del Pòpul.