Després de la repercussió de la mostra d´adoberia realitzada l´any passat, el Centre d´Interpretació del Carrer del Balç segueix en la línia de tematitzar el carrer cada edició. Enguany, el leit-motiv serà la indumentària, com es vestia a l´Edat Mitjana. Així, els visitants que passin pel Carrer del Balç durant el cap de setmana podran conèixer l´evolució de la indumentària durant l´Edat Mitjana, i també, descobrir les diferències en el vestir segons l´estament social que s´ocupava.

Per a desenvolupar aquestes idea, el Carrer del Balç planteja dues modalitats. D´una banda, es durà a terme una tasca de recreació medieval en diferents espais del carrer, que es podran visitar lliurement. Aquests espais, amb recreació viva, estaran dedicats al món eclesiàstic, a la noblesa i als artesans. Es podran observar fragments de vida quotidiana de cada estament i, sobretot, veure les diferències de vestuari de cada classe.

I, de l´altra banda, en diferents horaris de la tarda del dissabte i del matí del diumenge, es realitzarà una autèntica passarel·la de moda medieval al tram central del mateix carrer. Durant la desfilada, no només es podrà veure diferents vestits medieval, sinó que es podran conèixer amb detall, de la mà d´historiadors experts en indumentària medieval, els secrets dels vestits, els seus usos, les textures i la confecció que s´utilitzava, l´evolució dels vestits durant l´Edat Mitjana, els detalls diferencials de classe, etc.

La visita medieval, consistent a passejar-se pel Carrer del Balç i descobrir com eren els vestits i el dia a dia dels manresans a l´Edat Mitjana, es podrà fer dissabte 24, de 10 a 15 h, i diumenge 25, de 15 a 20 h. Entrada gratuïta.

La passarel·la medieval, que permet fer la visita anterior i conèixer els detalls i els secrets de la indumentària de l´època en una desfilada de moda medieval, tindrà diferents passis amb aforament limitat: dissabte 24: 16.30, 17.30, 18.30, 19.30, i diumenge 25: 11.30, 12.30, 13.30 h. El preu de l´entrada són 3€.

El Vestis. Mostra d´indumentària medieval al Carrer del Balç està organitzat per Manresa Turisme i és possible gràcies a la col·laboració de tres associacions de recreació històrica: Feudorum Domini, amb seu a Saragossa i membres de tot l´Estat; l´associació catalano-murciana Gesta Regnorum, i l´Associació de Recreacionistes Històrics del Llobregat.