Regió7
Festa Major de Manresa

El Bus Nocturn tornarà a circular els dies centrals de la Festa Major de Manresa

Hi haurà freqüència de pas cada 30 minuts per parada a les línies 6 i 7 dels dies festius

23-08-2017Meneame
Funcionarà de 22.15 a 4 , de divendres a dilluns.
Funcionarà de 22.15 a 4 , de divendres a dilluns.. Arxiu/Mireia arso.

MANRESA Els quatre dies centrals de la Festa Major de Manresa tindran, de nou, un servei de bus nocturn gratuït per millorar la mobilitat i la seguretat durant les festes. L´any passat, el 2016, el servei va batre rècords, amb 2.571 viatges, un 52 % més que no pas el 2015. Quan es va posar en marxa per primera vegada, el 2009, va fer 384 viatges.

El regidor de Mobilitat de l´Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, i la tècnica de Mobilitat, Queralt Torres, han donat a conèixer aquest dimarts els detalls del servei d´enguany. Segons Serracanta, es porta a terme per fomentar el transport públic «i poder tornar a casa amb tranquil·litat i seguretat». No varia respecte l´anterior edició. El bus nocturn gratuït iniciarà el seu recorregut a les 22.15 del divendres i funcionarà fins a les 4 de la matinada del dilluns, 28 d´agost, que és quan se celebra el Correfoc i el ball del Correfoc.

La freqüència de pas per les parades serà de 30 minuts, i es realitzarà el recorregut de les línies 6 i 7 dels dies festius. El vehicle sortirà de la parada del Guimerà per dirigir-se cap el sector de la Sagrada Família, balconada i Cal Gravat. De baixada farà parada a Sant Domènec, per anar cap cap a plaça Catalunya, les Bases, la Parada i tornarà al centre.

El diumenge el servei es reforçarà i també hi haurà transport públic, en aquesta ocasió s´haurà de pagar el bitllet d´anada, per poder anar al carrer alcalde Prunés, a l´extrem de l´avinguda dels Dolors, per d´aquí continuar a peu cap el castell de focs del parc de l´Agulla. En acabat es podrà tornar, igualment, amb bus.

Enguany es tornarà a tallar el trànsit a la Muralla del Carme de Manresa, entre la carretera de Vic i la de Cardona, des del dissabte a les 3 de la tarda fins el diumenge a les 8 del matí. Hi haurà l´activitat Muralla en Festa, amb food trukcs i música a la plaça Sant Domènec. És un dels dies centrals de la Festa Major de Manresa.

Els vehicles que circulin per la carretera de Vic cap a la Muralla es desviaran en direcció a la plaça Infants per retornar a la carretera de Vic en direcció sortida a la ciutat. Els qui vagin per la carretera de Cardona en direcció al centre, es desviaran per la Muralla de Sant Domènec cap a valldaura. I els qui ho facin per la Muralla de Sant Domènec cap el centre, hauran de continuar per carretera de Cardona.