1. El exorcista (1973)

Basada en un llibre de gran èxit, la pel·lícula és considerada com una de les millors en la història del cinema de terror. William Peter Blatty, l'escriptor del llibre, es va inspirar en uns fets reals de 1949 i publicats pel The Washington Post: un suposat exorcisme que va patir un noi de 14 anys el qual patia alteracions de la personalitat i a qui se li van practicar diversos exorcismes. Al film, la protagonista és una nena.

2. SAW (2004-2010)

SAW no és una pel·lícula, és una saga. El 2004 es va estrenar el primer film, protagonitzat per un sàdic -John Kramer (Jigsaw)-, a qui agrada posar al límit diferents persones reptant-los a proves macabres, o jocs, com ell els defineix. El títol més nou és el setè i es va estrenar el 2010, en 3D.

3. The Ring (2002)

Naomi Watts, Daveigh Chase i Martin Henderson protagonitzen aquesta peli de terror. És un remake del film japonès Ringu (1998) i se centra en una cinta de vídeo maleïda: conté unes imatges inquietants i qui la veu, rep a continuació una misteriosa trucada anunciant que morirà al cap de set dies.

4. Viernes 13 (1980)

Un assassí amagat darrere una màscara, Jason, crea el pànic entre un grup d'adolescents d'un campament. Aquest títol de 1980 ha tingut posteriorment 12 seqüel·les, la darrera el 2010.

5. La Matanza de Texas (1974)

És un dels films més violents del gènere, per la qual cosa va ser prohibida a països com Austràlia i Regne Unit. Explica la història de dos germans que viatgen amb uns amics a Texas per revisar la tomba d'uns familiars. Pel camí, són atacats per una família de caníbals. La Matanza de Texas té quatre seqüel·les i un remake.

6.Pesadilla en Elm Street (1984)

A Nightmare on Elm Street va suposar la primera aparició en pantalla de Freddy Krueger, interpretat per Robert Englund, que també va donar vida al personatge en set pel·lícules de por més i en una sèrie de televisió. Krueger apareix en forma de malsons a aquells que s'adormen, moment que aprofita per matar-los.

IT (1990)

Eso és un monstre capaç de canviar de forma, tot i que gairebé sempre apareix com un pallasso, i causa el pànic entre els nens. Un grup, amb ganes de venjança després que Eso hagi matat el germà petit d'un d'ells, buscaran on s'amaga per acabar amb ell. La pel·lícula, rodada per televisió, porta la firma del director Stephen King.

REC (2007-2014)

Jaume Balagueró i Paco Plaza van estrenar la saga REC (o [REC]) el 2007. El film, que narra com un virus que converteix els humans en zombies s'estén per un edifici del centre de la ciutat aïllat per les autoritats, està gravada únicament amb càmeres d'amateur, on l'operador de càmera és només un personatge en la història. El nom de la pel·lícula fa referència a l'enregistrament constant del què passa als protagonistes.

Destino final (2000)

Ningú escapa a la mort. Quan Alex Browning (Devon Sawa) té la visió que l'avió que els ha de dur de viatge de final de curs tindrà un accident, aconsegueix baixar-ne junt a uns quants companys. L'aparell, seguidament, explota durant l'enlairament i tots es queden en xoc. Poc després, un a un, els supervivents aniran morint de forma estranya.

Paranormal Activity (2007)

Posar una càmera a gravar de nit és una mala idea. Aquesta pel·lícula de por situa a Katie i Micah, una parella, en una casa on hi ha forces sobrenaturals, les quals ja van visitar Katie quan era petita. Micah decideix comprar una càmera per gravar els fenòmens paranormals de la casa, que cada dia són més violentes.