Les històries misterioses i llegendes urbanes recorren Espanya d'una punta a l'altra. Aparicions fantasmagòriques, objectes que es mouen sols o veus estranyes són només alguns dels fenòmens paranormals que existeixen en aquests llocs marcats pel misteri. Si t'agrada passar por i encara no tens pla per aquest Halloween segueix llegint per conèixer els 10 llocs més paranormals per visitar a Espanya:

1. El poble de Belchite

A Saragossa hi trobem un dels llocs més misteriosos i paranormals d'Espanya. Belchite segueix sumit en la Guerra Civil espanyola, o almenys això és el que sembla. En aquest poble, que encara conserva les ruïnes dels bombardejos d'aquella època, s'han gravat nombroses psicofonies i hi ha qui diu que encara s'escolten els sons dels avions, els míssils i els crits de les més de 5.000 persones que van morir en els atacs.

2. El Museu Reina Sofia de Madrid

El Reina Sofia va ser durant segles un hospital. Des de la seva rehabilitació s'hi han succeït nombrosos fenòmens paranormals com càntics, aparicions o cops. Una de les aparicions més esgarrifoses va ser la de tres monges que recorrien juntes les galeries del museu i que tants testimonis van assegurar veure. Poc després es va descobrir que els ossos de les monges jeien sota l'entrada principal del museu.

Una imatge del Museu Rena Sofia. Getty Images

3. La Casa del Duende a Saragossa

El 1934, en una casa del carrer Gascón de Gotor, a Saragossa, es va produir un dels fenòmens paranormals més estrafolaris de la història d'Espanya. Una misteriosa veu procedent d'un fogó de gas va començar a escoltar-se a la casa. Els paletes van inspeccionar els conductes de gas i altres elements de l'habitatge però no va trobar res. L'Exèrcit va evacuar als habitants de la casa i als dels habitatges propers però se segueix sense saber d'on provenia la veu, amb qui la pròpia Policia va mantenir una conversa. Poc després, i sense proves, es va culpar a la criada de la casa però els fenòmens i les morts misterioses durant sessions d'espiritisme a la zona, converteixen aquesta casa en un dels llocs més esgarrifoses d'Espanya.

4. Preventori d'aigües de Busot

Aquest complex arquitectònic situat a Busot, Alacant, és conegut pels nombrosos fenòmens paranormals que hi succeeixen. L'edifici, construït al segle XIX, va ser dissenyat com un complex urbanístic, encara que durant la Guerra Civil va servir com a sanatori per a malalts de tuberculosi. La seva fama de lloc paranormal d'Espanya va començar a ser més gran des que el 2002Pedro Amorós Segorb publiqués a la revista Enigmas un article en el qual detallava com havia captat l'esperit d'un monjo franciscà amb la seva càmera.

L'antic complex urbanístic de Busot. Arxiu

5. Barranco de Badajoz a Tenerife

Són moltes les llegendes urbanes que existeixen sobre aquest barranc. Aparicions d'éssers angelicals, vestigis de rituals satànics o albiraments d'OVNIS són només alguns dels fenòmens paranormals que aquí hi han tingut lloc. No és d'estranyar ja que al Barranco de Badajoz s'han trobat diverses mòmies aborígens.

6. Les cares de Bélmez

Aquest fenomen paranormal, possiblement el més conegut d'Espanya, es produeix a Bélmez de la Moraleda (Jaén) des del 1971. A la casa número 5 del carrer Reial apareixen des de llavors taques a terra i s'assemblen a cares humanes. El que més crida l'atenció als parapsicòlegs és que aquestes cares semblen canviar amb el temps en funció de l'estat d'ànim dels ocupants de la casa. El succés ha estat titllat com a frau per uns i com a fenomen paranormal per uns altres, encara que avui dia no hi ha una resposta clara a aquest fenomen.

L'estat actual de la primera cara de Bélmez (Esquerra) i la cara d'una fèmina (dreta). Wikipedia

7. El poble abandonat d'Otxate

Les misterioses epidèmies que van afectar aquest poble de Burgos li van donar la fama de lloc maleït. La Torre de Sant Miquel és del poc que queda d'aquest poble abandonat en el qual s'han registrat misterioses desaparicions, morts inexplicables, aparicions i altres fenòmens paranormals.

8. El Cortijo Jurado de Màlaga

L'anteriorment conegut com a Cortijo de Heredia és una hisenda construïda a mitjan segle XIX que molts ja han catalogat de casa embruixada. Durant aquell segle es van produir diversos casos de desaparicions de noies joves que estarien relacionats amb ritus satànics duts a terme en el Mas Jurat. Segons la llegenda urbana, les víctimes d'això ritus estan enterrades sota l'edifici, el que explicaria els fenòmens paranormals que allà es succeeixen.

Vista lateral del Cortijo de Heredia. Wikipedia

9. Hospital del Tòrax

Aquest antic hospital de la localitat barcelonina de Terrassa va ser especialment conegut a mitjan segle XX per ser el lloc on més suïcidis es produïen a tot Espanya. Els pacients patien brots de psicosi que els feien llançar-se al buit des de l'última planta de l'hospital. Avui dia, les aparicions i fenòmens inexplicables l'han convertit en un dels llocs més paranormals d'Espanya.

10. L'antic edifici de la Diputació de Granada

Aquest edifici porta molts anys donant de què parlar. Els parapsicòlegs que estudien l'antiga Diputació de Granada han recollit fotografies, psicofonies i vídeos dels esgarrifoses fenòmens paranormals que ocorren en el lloc. Figures fantasmagòriques, crits i objectes que es mouen sols són només alguns dels motius pels quals aquest edifici, construït sobre un antic convent amb un cementiri adjacent, es converteix en un dels més misteriosos d'Espanya.

Les aparicions fantasmagòriques es repeteixen a l'antic edifici de la Diputació de Granada. Getty Images