Amb Halloween molt a prop, la imaginació vola i el terror s'apodera dels nostres pensaments. Qui no ha passat per un lloc inquietant i ha pensat entre esgarrifances: "Aquí es podria rodar una bona pel·lícula de terror"? A continuació et presentem vuit escenaris de la nostra geografia on no desentonaria pas la presència del psicòpata o del fantasma de torn.

Barri Gòtic de Barcelona: terror gòtic

Jack 'el destripador' podria haver comès perfectament els seus crims al barri més antic de la ciutat comtal. Visitar el Barri Gòtic de Barcelona és entrar en una altra època. Perdre's pels seus carrerons a altes hores de la matinada és una experiència no apta pels més porucs.

Las Hurdes, a Càceres: terror rural

El famós documental de Luis Buñuel sobre aquesta comarca extremenya bé podria passar per una pel·lícula de terror. Una terra inhòspita plagada de mites i llegendes com 'l'esfera lluminosa', 'l'espant del Rubiaco' o 'el follet del Ladrillar'.

Fragas do Eume, a la Corunya: bruixes

Es tracta d'un dels boscos atlàntics de ribera millor conservats d'Europa. A causa del seu clima humit i ombrívol resulta realment terrorífic per rodar una pel·lícula de bruixes malvades o un 'surviva' a l'estil de 'Deliverance' (John Boorman, 1972).

Hospital del Tòrax, a Terrassa: fantasmes

Aquest antic hospital es troba situat a la ciutat de Terrassa i entre 1952 i 1997 va acollir pacients amb malalties respiratòries. Durant anys va ser el centre hospitalari amb el major índex de suïcidis d'Espanya. La psicosi general que provocava la lenta i dolorosa mort a la qual s'enfrontaven els malalts portava a molts a llançar-se des de la novena planta de l'edifici al jardí.

El Baúl del Monje, a Madrid: possessions diabòliques

Aquesta botiga d'antiguitats situada al carrer Marqués de Monasterio número 10 de Madrid va ser escenari de fenòmens paranormales a la dècada dels anys 90 després de la mort d'un home per inhalació de gas. Alguns clients van arribar a observar fenòmens com moviments inexplicables d'objectes i aparicions fantasmals.

Las Bárdenas Reales, a Navarra: terror apocalíptic

Seria l'escenari ideal per a una versió espanyola de 'Mad Max' o 'Las colinas tienen ojos'. Ls Bárdenas Reales s'estenen pel sud-est de Navarra i tres localitats aragoneses. El seu aïllament va ser aprofitat per bandits al segle XV per fugir de la justícia.

Casonas de Indianos, a Astúries: Psicosi

Els emigrants a Amèrica que van retornar a Espanya amb grans fortunes van rebre el nom d''indians' i van deixar la seva petjada en unes imponents cases d'estil colonial que abunden a Astúries i que tenen cert aire de Bats Motel.

El Palacio de los Hornillos, a Cantàbria: cases encantades

Es tracta d'un lloc de pelegrinatge per als amants del gènere terrorífic, perquè va ser allí on es van rodar els plans exteriors de 'Los otros', la pel·lícula de terror d'Alejandro Amenábar protagonitzada per Nicole Kidman. Està situat a Las Fraguas dins d'una finca de 60 hectàrees.