Judici al Procés

El judici de l'1-O, en directe

 

En aquest apartat pots seguir en directe totes les sessions de judici al procés amb un senyal en streaming ofert per RTVE. Arrencarà el dimarts 12 de gener, quan per primera vegada que a la sala de plens del Tribunal Suprem es vegi la imatge de totes les defenses, les acusacions, els set membres del tribunal i els dotze acusats. Les sessions es repartiran entre dimarts, dimecres i dijous i està previst que s'allargui tres mesos. De moment, s'han assenyalat les primeres sis sessions, les de les dues primeres setmanes.

Totes aquestes sessions han estat assenyalades per a les deu del matí i està previst que incloguin les qüestions prèvies i els interrogatoris dels 12 acusats. La previsió és que les qüestions prèvies durin un màxim de dos dies, així que no es descarta que els interrogatoris dels acusats comencin ja la primera setmana de judici. En les qüestions prèvies és el moment en què les parts poden intervenir per exposar aspectes relacionats amb la vulneració de drets fonamentals o fins i tot causes que obliguin a suspendre la vista. El tribunal les pot resoldre 'in voce' o més tard en sentència. Llavors, ja serà el moment dels interrogatoris als acusats, que començaran amb el d'Oriol Junqueras. Un cop hagin declarat tots dotze, es seguirà amb l'interrogatori als testimonis.

Els advocats demanaven més temps

Aquesta setmana, els advocats Andreu van den Eynde (Junqueras i Romeva) i Marina Roig (Cuixart) van enviar escrits al tribunal per demanar un marge de temps entre la notificació de la data del judici i l'inici de les sessions. En el cas de Van den Eynde, demana tres setmanes i Roig parlava d'un temps "suficient", sense especificar-lo. Els dos alertaven que si no es deixava un marge es podria veure vulnerat el dret a la defensa.