No és festa fins que el nostre habitatge no llueix una decoració de Nadal com marca la tradició. I aquesta què diu? Us expliquem els secrets per tenir una casa cent per cent nadalenca de forma econòmica i fàcil amb un quants trucs i consells.

El cartó feltre és un altre dels nostres al·liats per decorar la llar. És un material molt fàcil de treballar. Només fa falta crear una plantilla amb el dibuix que es vol realitzar, marcar-la i retallar-la. Per penjar-los només s'ha de fer un forat a la part superior i introduir-hi una cinta. Però també se'n poden unir diversos en una cinta per a fer guirnaldes o cortines.

Els centres de taula també donen caliu a la llar. Per donar-li un toc nadalenc a les taules, es poden fer servir pinyes, castanyes, ametlles i nous, col·locades dins d'un gerro de vidre. També es poden pintar amb esprais daurats i platejats. El complement perfecte són les espelmes d'un color que hi combini.

A més, es poden fer llaços amb cintes boniques i penjar-los a les cortines. Els llaços han de ser de colors càlids i també es poden combinar amb tocs de brillantor i purpurina.

A un menjador nadalenc, tampoc hi pot faltar el tió. Un tronc de pi, roure o alzina pot servir. Es pot acabar de decorar amb una barretina, un sarró i dos potes, que poden ser fetes amb dos llistons també de fusta. La manteta per mantenir-lo calent i amagar-hi els regals a sota és imprescindible.